Ми пишаємомось нашою роботою

Зустріч з віцепрезиденткою з публічної політики й урядування Київської школи економіки (Kyiv School of Economics, KSE) Оксаною Сироїд


Сьогодні спільно з директором зі стратегічних комунікацій Асоціації Вікторією Люліною провели дуже теплу і цікаву зустріч з віцепрезиденткою з публічної політики й урядування Київської школи економіки (Kyiv School of Economics, KSE) Оксаною Сироїд.
Зустріч з віцепрезиденткою з публічної політики й урядування Київської школи економіки (Kyiv School of Economics, KSE) Оксаною Сироїд

Оксана Іванівна гостинно запросила нас в нове приміщення KSE та провела екскурсію по ньому.
Чесно кажучи, давно хотів тут побувати.
Нова будівля приємно вражає: просторі світлі аудиторії, комп’ютерний клас, інвест-хол, спортзал та тераса.
Більшість аудиторій побудовані за принципом відкритого простору.
KSE належить до категорії найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, готуючи майбутнє покоління економістів та управлінців світового рівня.

Провели цікаву та конструктивну розмову.
KSE спільно з Державним концерном “Укроборонпром” планують в липні поточного року провести конференцію з питань безпеки та оборони у м. Одеса.
Оксана Іванівна запропонувала делегувати на конференцію представника Асоціації.
Я з радістю погодився. Крім того, презентував напрямки діяльності Асоціації. Розповів про ключові приватні підприємства, які входять до нашої Асоціації, та продукцію, яку вони випускають в сегментах: виробництво озброєнь, військової та спеціальної техніки, спорядження та засобів захисту.

Просив, щоб на конференції були обговорені найбільш болючі проблеми, з якими зараз стикаються, як державні, так і приватні виробники військової техніки.
Зокрема, це зарегульованість експортно-імпортних операцій в оборонній сфері, що сприяє монополізації сфери ОПК, а не її розвитку. Багаторівнева та непрозора система отримання дозвільних документів в експортному контролі, систематичні порушення термінів опрацювання заявок від експортерів, непрозора процедура прийняття рішень призводить до появи можливостей корупції в цій сфері.

Оксана Іванівна повністю погодилася зі мною, що ця проблематика досі в Україні не вирішена та потребує обговорення на конференції та надання відповідних пропозицій про спрощення даних процедур до Комітета ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Мінстратегпрому.

За результатами зустрічі домовилися про подальше співробітництво у напрямку оборони та безпеки.

Голова Правління,

Руслан ДЖАЛІЛОВ