Ми пишаємомось нашою роботою

З Днем українського миротворця!


15 липня своє свято відзначають українські миротворці.

Це свято встановлено постановою Верховної Ради України від 21 травня 2013 року. Саме цього дня у 1992 році з місії у Боснії розпочалася участь українських військових в операціях з підтримання миру і безпеки, які під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО і ЄС проводяться в «гарячих точках» планети.
Мої щирі вітання і слова глибокої вдячності та шани всім тим, хто передусім від України, служить високій місії з підтримання миру і безпеки у світі.
Слава і вічна пам’ять героям, які, виконуючи почесну місію, віддали своє життя заради безпечнішого світу.
Українські відважні воїни, справжні професіонали військовослужбовці Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України, гідно виконують свою почесну місію у багатьох куточках планети.
Українські представники і сьогодні служать там, де міжнародні миротворчі сили ООН залишаються чи не єдиним ефективним інструментом для відновлення миру, безпеки і стабільності.
З часів незалежності понад 42000 військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у понад 25 миротворчих операціях під егідою ООН.
Це надає Україні беззаперечне право розраховувати на міжнародну підтримку сьогодні, коли ми вже восьмий рік захищаємо себе і цивілізований світ від російської агресії на Донбасі.
Розміщення миротворчої операції під егідою ООН на окупованій частині Донбасу, включно з кордоном, стало б вагомим інструментом, що кардинально змінив би розстановку сил у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.
Бажаю лицарям у блакитних шоломах та їх сім’ям міцного здоров’я, мирного неба над головою, успіхів, злагоди та благополуччя!
Слава воїнам-миротворцям!
Слава Україні!
Голова правління

Руслан ДЖАЛІЛОВ