Ми пишаємомось нашою роботою

Ми за реальні кроки озброєння нашої Армії


Асоціація продовжує свою діяльність з питань вивчення реального матеріально-технічного стану Збройних Сил України, існуючих проблемних питань та шляхи їх вирішення. Нам відомо, що для гарантованого та надійного виконання завдань з управління підрозділами під час повсякденної діяльності, проведення бойової підготовки та виконання бойових завдань командирам підрозділів від командира батальйону до командуючого виду Збройних Сил України украй потрібні надійні та військові за призначенням армійські автомобілі.

Ми розуміємо, що на сьогодні у нашій країні відсутнє виробництво зазначеного класу армійських автомобілів, а їх розробка і подальша організація серійного виробництва займе не менш 5-10 років. Враховуючи досвід провідних країн світу, шлях вирішення зазначеної проблеми для нашої країни той же – закупівля за імпортом іноземних аналогів.

Ми провели аналіз стосовно існуючих на забезпеченні наших Збройних Сил України іноземних аналогів армійських автомобілів (на які можливо у тому числі встановлювати озброєння) та наявність сприятливих умов щодо подальшого укомплектування ними наших підрозділів та прийшли до висновку, що це може бути лише легкий тактичний високомобільний багатоцільовий колісний

автомобіль HMMWV «ГАМВІ».

Основні переваги, які нас безперечно переконали у необхідності відбору зазначеного армійського автомобіля (як технічні, так і бойові):

зазначений автомобіль військового виконання, який зарекомендував себе у бойових діях, як надійний та бездоганний помічник командира (солдата) у бою;

від США до складу Збройних Сил України у якості матеріально-технічної допомоги передано не менш 300 од. HMMWV «ГАМВІ» тобто питання уніфікації повинно бути на першому місці;можлива виділення часткової фінансової допомоги від США на закупівлю зазначених армійських автомобілів у американської компанії виробника AM General, за умовою організації виробництва автомобілів на території України (нам відомо, що зазначена компанія готова до створення виробництва автомобілів на території України, за умовою необхідності  закупівлі зазначених армійських автомобілів Збройними Силами та іншими силовими відомствами України).

Це, логічне та справедливо по відношенню до нашого стратегічного партнера, а саме США. Наша країна повинна реально ставитись до вирішення проблемних питань із забезпеченням нашого війська. Міністерство оборони України не повинно займатися нескінченими процесами, імітацією створення щось новітнього, як це було зі всім відомою дослідно-конструкторською роботою «САЙГАК». Уся країна усвідомлює про неможливість сьогодні у державі створення виробництва зазначеного класу автомобілів, то ми задля вирішення цій проблеми повинні в першу чергу орієнтуватися на наших партнерів, часу на створення та виробництва немає «МИ НЕ ЗА МИФ, МИ ЗА РЕАЛЬНІ КРОКИ ОЗБРОЄННЯ НАШОЇ АРМІЇ».

У той же час позиція військових, особливо батальних та бригадних ланок, повинна буту рішуча та наполеглива, якщо є потреба то вони повинні її вимагати, а ні чикати коли вітчизняний виробник спроможний буде її задовільнити. Сподіваємось, що керівництво Міністерства оборони та Збройних Сил України звернуть увагу на можливість планової закупівлі легких тактичних високомобільних багатоцільових колісних автомобілях HMMWV «ГАМВІ», за рахунок виділеного фінансового ресурсу з боку США, яка щорічно надається у якості військово-технічної допомоги.

Голова Правління Руслан ДЖАЛІЛОВ