Ми пишаємомось нашою роботою

1 червня – Міжнародний день захисту дітей


«Якщо ваш план на рік – сійте пшеницю,
Якщо ваш план на десятиліття – садіть дерева,
Якщо ваш план на все життя – вчіть дітей»

Східна мудрість

Діти – це наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, а й нашого роду, нашої Держави, наш сенс життя. Людство завжди прагне одного – зробити світ кращим для своїх нащадків.

1 червня увесь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей.
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят, адже його проведення було ухвалено ще 1949 року Міжнародною демократичною федерацією жінок. Вперше відзначення дати відбулося 1950 році, саме тоді ООН оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямів своєї діяльності.

На жаль, попри всі старання, діти України сьогодні таки зазнали наслідків російсько-української війни.
«У Луганській і Донецькій областях на цей час з початку збройного конфлікту встановлена загибель 34 дітей, поранених – близько 100. Інвалідність отримали 18. На лінії зіткнення проживають близько 37 тисяч дітей. Вже зараз потрібно думати, як вони будуть інтегровані в мирне життя», – розповів у інтерв’ю «Цензор.Нет» заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

У моніторинговій місія ООН із прав людини повідомляють про значно більшу кількість постраждалих: від початку бойових дій на Донбасі близько півтори сотні дітей загинули і майже 400 були поранені.
Багато з них втратили одного чи й двох батьків, вимушені були залишити свої домівки, або й того гірше – не мали змоги цього зробити, і продовжують жити там, де щодня гримлять ворожі обстріли.

Наші воїни, йдучи на війну, захищаючи сьогодні Україну від Російської експансії, всі як один кажуть – я прийшов сюди, щоб захистити своїх дітей, щоб їм там, на вільній землі, жилося краще, і щоб вони ніколи не дізналися того жаху війни, якого зазнають їхні батьки, перебуваючи на фронті. Так було завжди, і так буде.

ГС «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» здійснює благодійну підтримку дітей Маріупольщини, які в першу чергу потребують людської турботи та уваги.
Так, Виконавчою дирекцією Асоціації спільно з Маріупольською організацією «Товариства Червоного Хреста України» було придбано та передано ранці для навчання, канцелярські товари та такі вкрай необхідні засоби індивідуального захисту (маски, респіратори та антисептики) для дітей з особливими потребами навчальних закладів міста Маріуполь, селищ Талаківка і Виноградне Донецької області.

Виконавча дирекція Асоціації взяла шефство над цими навчальними закладами та і в подальшому планує здійснювати посильний вклад у вирішення їх матеріальних проблем, яких на сьогодні, на жаль, вистачає.

Бажаю всім діткам безмежного щастя, ніжних посмішок, здійснення мрій, а головне міцного здоров’я.
Нехай дитинство завжди живе у ваших серцях, а майбутнє буде сповнене яскравих подій та здобутків. Добра вам, мирного неба над головою та успіху у всіх починаннях!

Голова правління
ГС “Асоціація виробників озброєння
та військової техніки України”

Руслан ДЖАЛІЛОВ