Ми пишаємомось нашою роботою

Відкрито пряме авіасполучення між Україною та Королівством Саудівська Аравія


2 червня поточного року спільно з нашим діловим партнером – керівництвом ТОВ “Сайнс Технолоджі” (членом правління Асоціації) був запрошений на святкову подію, присвячену відкриттю прямого авіасполучення між Україною та Королівством Саудівська Аравія.

Компанія Flynas з цього часу буде організовувати прямі перельоти між двома країнами. Раніше долетіти до Саудівської Аравії можливо було лише через Туреччину, що було не дуже зручно.
З відкриттям прямого авіасполучення час польоту з України до Саудівської Аравії складатиме лише 5 годин.

Ця подія є черговим кроком в розширення співпраці між двома державами, в т.ч. у сфері оборонної промисловості.
Завдяки активній діяльності ТОВ “Сайнс Технолоджі” Асоціацією налагоджено дружні відносини та розширено торговельно-економічні зв’язки між Україною та Саудівською Аравією.

Королівство Саудівська Аравія є одним із найбільш важливих торговельних партнерів України в близькосхідному регіоні.
Товарообіг між Україною та Саудівською Аравією 2020 року становив 820,900 млн. дол. США.

При цьому на український експорт припало 719,03 млн. дол. США (96,6 % від показників 2019 року), імпорт – 101,87 млн. дол. США (58,2 %). Позитивне для України сальдо становило 617,17 млн. дол. США.

Український експорт складався з таких традиційних позицій: чорні метали (35 %), зернові культури (21,6 %), м’ясо та їстівні субпродукти (18,9 %), жири та олії тваринного або рослинного походження (9,3 %), тютюн і промислові замінники тютюну (3,8 %), а також молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед (3,4 %).

Імпорт з Королівства до України охоплював переважно такі позиції: пластмаси й полімерні матеріали (93,9 %), екстракти дубильні (1,7 %), вироби з чорних металів (1,1 %), органічні хімічні сполуки (1,0 %), вата (1,0 %) та ядерні реактори, котли й машини (0,8 %).

Основні напрямки військового співробітництва:

  • військова освіта та підготовка кадрів;
  • обмін розвідувальною інформацією;
  • медичні послуги та охорона здоров’я;
  • оборонна промисловість;
  • передача військових технологій, обладнання, систем електронної війни та радіоелектронної розвідки;
  • телекомунікаційні та інформаційні технології.