Ми пишаємомось нашою роботою

В Україні проходять заводські випробування модернізованої відповідно до стандартів НАТО самохідної артилерійської установки 2С22 “Богдана”


Я мав честь безпосередньо брати участь під час прийняття рішення та укладання державного контракту на відкриття дослідно-конструкторської роботи з розробки сучасної та відповідаючої натівському калібру самохідно-артилерійської установки “Богдана”.

На жаль, серед військових та міністерських чиновників було багато сумнівів та песимізму.

Окремі посадові особи взагалі казали, що приватна компанія – ПАТ Краматорський завод важкого верстатобудування, ніколи не реалізує проєкт такої складності та намагались постійно саботувати виконання роботи (вимагаючи зайві папери, не виділяючи відповідної кількості коштів, не забезпечуючи для випробування боєприпасами і т.п.) та виправдовуючи свої дії “великою справою з захисту бюджету”.

Спостерігаючи цю “кумедну” ситуацію, я, жартуючи, визначив номінацію року – “захисник бюджету”.

Перші місця отримували посадовці Міністерства оборони України, які не несуть жодної відповідальності за виконання бойових завдань підрозділами ЗСУ.

І що ми маємо на сьогодні?

Всупереч всім штучно створеним бар’єрам, ми отримали перемогу!

Проєкт має успіх та ми очікуємо результати державних випробувань та довгоочікувану постановку на озброєння.

Ця подія є демонстрацією практичних кроків наближення України до членства у НАТО, а не безкінечної “балаголії”.

 

Молодці! Я дуже радий за колектив підприємства та вітаю військових, які нарешті отримають довгоочікуваний сучасний, розроблений у період війни, зразок озброєння.

Зазначена подія в черговий раз засвідчила потужність та безповоротність розширення впливу приватних компаній на вирішення проблемних питань з матеріально-технічного оснащення нашого війська.

Сподіваюсь, що керівництво держави зробить правильні висновки та повернеться обличчям до приватного сектору військової економіки з питань демонополізації, дерегуляції та лібералізації процесів розроблення та запуску виробництва озброєння і військової техніки, і звісно ж зовнішньо-економічної діяльності.

Про проходження заводських випробувань САУ “Богдана” повідомило видання Гордон.

 

Голова правління

Руслан ДЖАЛІЛОВ