Ми пишаємомось нашою роботою

У Туреччині пройшли успішні випробування оновленої БМП ZMA-15


У Туреччині пройшли успішні випробування оновленої БМП ZMA-15

Прототип турецької модернізованої БМП ZMA-15 успішно пройшов випробування.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на турецьке агенство Anadolu.

Дослідний зразок, який був виготовлений у співпраці з Aselsan та FNSS Defense в рамках проекту модернізації, який вони розпочали для Командування Сухопутних військ, пройшов успішні випробування з водіння та стрільби.

Обсяг проекту модернізації складає 133 бойових броньованих машин, на першому етапі.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив глава Управління оборонної промисловості при Адміністрації президента Туреччини Ісмаїл Демір.

«Проект реалізується флагманом оборонпрому Туреччини – компанією ASELSAN у співпраці з оборонної компанією FNSS. В рамках проекту 133 одиниці ББМ будуть оснащені вітчизняними та оригінальними рішеннями, сучасними системами озброєння і високотехнологічним бойовим обладнанням, що значно підвищить їх живучість і термін експлуатації », – написав Демір.

Водій отримає нову систему денного/нічного бачення, також екіпаж має можливість спостереження з близької відстані на 360 °, що є актуальним в умовах бойових дій у місті. Машина оснащюється безпілотною баштою Nesel від Aselsan, озброєною 25-мм гарматою та кулеметом 7,62 мм. Також буде встановлено систему попередження лазерного опромінення, навігації, машина має сучасні панелі керування, навідника, персоналу та водія.

Контракт на суму 900 мільйонів турецьких лір (менше 100 мільйонів євро) було отримано компанією Aselsan, наприкінці грудня 2019 року, головним субпідрядником якої виступила FNSS, що буде проводити роботи з технічного обслуговування та ремонту бронетехніки.

На додаток до сучасних систем озброєння та високотехнологічного обладнання, які будуть інтегровані в транспортний засіб, рівень броні та протимінного захисту теж буде підвищений, тим самим значно збільшуючи живучість та вогневу потужність на полі бою.

Нагадуємо, що у березні в Туреччині представили бронемашину COBRA-II з колісною формулою 4х4 національного виробництва.Бронеавтомобіль відноситься до типу MRAP, тобто має високий протимінний та балістичний захист.

MRAP COBRA-II

Новий виріб від турецької компанії Otokar має модульну конструкцію та у залежності від завдань може змінювати комплектацію.

COBRA-II здатний перевезти до 11 осіб у різних варіантах компонування, може бути виконаний за вимогою замовника на 3 або 5 дверей.У якості озброєння можливо встановлення бойових модулів або турелі для кулеметів, а внутрішній простір для розміщення різноманітного обладнання.