Ми пишаємомось нашою роботою

Приватна оборонна компанія представила нову бойову машину піхоти «Тур»


Приватна оборонна компанія «КОРТ», як входить до Асоціації виробників озброєння та військової техніки України, розробила проект нової гусеничної бойової машини піхоти БМП «ТУР», яка за своїми характеристиками перевершує радянські БМП-1 та БМП-2.

БМП призначена для транспортування особового складу механізованих підрозділів сухопутних військ та їх вогневої підтримки в бою, здатна виконувати свої функції цілодобово в зонах теплого і холодного клімату незалежно від пори року і погодних умов, під час експлуатування на дорогах з різними покриттям, а також в умовах бездоріжжя. Екіпаж БМП «ТУР» складається з командира, механіка-водія та оператора бойового модуля, а також десанту.

На озброєнні БМП планується використання бойових модулів «Парус» та «Десна», оснащених 30-мм гарматою, кулеметом ПКТ, автоматичним гранатометом та протитанковими ракетами.

«З урахуванням основних завдань БМП – захищеного транспортного засобу піхоти на полі бою і підтримки спішеної піхоти під час бою, запропонована БМП буде здатною ефективно забезпечити наступні вогневі функції: придушення піхоти і протитанкових засобів ураження противника і знищення ворожих БТРів, БМП і танків», – прокоментував розробку президент Асоціації Вадим Кодачигов.

Також він додав, що під час розробки БМП «ТУР» був врахований бойовий досвід експлуатації БМП-1 та БМП-2 в ході Антитерористичної операції на сході України.

На даний момент проект знаходиться на розгляді в Міністерстві оборони України.