Ми пишаємомось нашою роботою

Нові розробки агресора: росіяни випробували незвичайного бойового робота


Як повідомив портал nv.ua, російські розробники провели випробування універсальної платформи бойових роботів «Маркер» в повністю автономному режимі.

Під час випробувань робот зміг проїхати 30 кілометрів засніженим лісостепом, запевняють інженери.

У Челябінській області під час випробувань «Маркер» за допомогою системи технічного зору дістався до заданої оператором точки за півтори години. При цьому автономність робота при русі по пересіченій місцевості становить 24 години, а на дорогах з твердим покриттям — 48 годин.

Тепер розробники мають намір провести ще серію випробувань, під час яких робот в повністю автономному режимі подолає маршрути протяжністю 50, 100 і 200 кілометрів.

Платформа бойових роботів «Маркер» розробляється з початку 2018 року компанією «Андроїдна техніка». Робот створюється за модульним принципом, завдяки чому на ньому можна швидко замінювати корисне навантаження і системи спостереження. Крім того, модульна схема дозволить модернізувати робота.

На «Маркера» можуть бути встановлені різні модулі корисного навантаження, включаючи модуль з оптико-електронною системою виявлення і спостереження, що має шість незалежних ступенів обертання. На цей модуль можна встановлювати різні види стрілецького, гранатометного і ракетного озброєння.

Платформа може бути оснащена касетним модулем для запуску безпілотників. Він дозволяє запустити невелику групу дронів, здатних діяти як спільно, так і окремо. Апарати і наземна платформа можуть обмінюватися даними цілевказівки та інформацією про виявлені об’єкти.