Ми пишаємомось нашою роботою

НАТО створює надсучасні навчальні льотні центри в Європі


Видання Ukraine to NATO повідомляє

У червні минулого року НАТО ініціювало створення мережі навчальних центрів для пілотів на європейському континенті. Так звана Ініціатива НАТО з льотної підготовки в Європі (NFTE) переслідує мету об’єднання зусиль союзників щодо підготовки пілотів винищувачів, вертольотів і операторів БПЛА.

Вчора міністри оборони 10 держав-членів Альянсу в рамках цієї Ініціативи домовились посилювати підготовку військових льотчиків та операторів дронів, максимально використовуючи при цьому сучасні технології, наприклад – віртуальної реальності та моделювання.

Союзники планують поступово побудувати в Європі мережу навчальних містечок, на базі яких буде здійснюватися підготовка льотних екіпажів. Це дозволить країнам Альянсу отримати більш широкі навчальні можливості, які набагато перевищують можливості щодо підготовки льотчиків кожної окремої держави-члена НАТО.

Також Ініціатива НАТО з льотної підготовки в Європі дозволяє знизити для союзників загальні витрати на підготовку пілотів для власних збройних сил, адже члени Альянсу разом фінансують створення надсучасних навчальних льотних центрів. Отже, окрім суттєвої економії коштів, союзники за допомогою Ініціативи НАТО з льотної підготовки також підвищать питання оперативної сумісності та загальної готовності повітряних сил Альянсу.