Ми пишаємомось нашою роботою

На «Широкому Лані» випробовували вітчизняний боєприпас для БПЛА


На «Широкому Лані», в рамках навчань які відбулись у листопаді 2020 року, випробовували вітчизняний некерований  боєприпас для БПЛА розробки ДП Завод «Маяк».

Про це, з посиланням на пресслужбу підприємства у Facebook, повідомив Український Мілітарний Портал

Імітаційний боєприпас було розроблено спільно із Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 «Аеророзвідка».

У ході навчань безпілотний літальний апарат квадракоптерного типу здійснював зкидування боєприпасів по цілях.

Слід зазначити, що це вперше, ударний БПЛА Аеророзвідки був включений в програму навчань загальновійськового бою. Як завжди, наш екіпаж був на висоті та вразив всі цілі, – прокоментували навчання в «Аеророзвідці».

Випробування відбувались на базі військових частин ОК «Південь» під час підбиття підсумків діяльності ЗС України за 2020 навчальний рік.

Детонація боєприпасу після ураження цілі. Фото: Facebook/Аеророзвідка

Тоді на 235 Міжвидовому центрі «Широкий лан» пройшли дослідницькі навчання в рамках командно-штабних навчань 28-ї окремої механізованої бригади.

В ході навчання основна увага приділяється оцінюванню спроможностей безпілотних авіаційних комплексів.

Використовувалися комплекси, які вже знаходяться на озброєнні чи в дослідній експлуатації у Сухопутних Військах Збройних Сил України.

БПЛА «PD-2» під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

БПЛА «PD-2» під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

БПЛА «Лелека-100» під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

БПЛА «PD-2» під час навчань 28 ОМБр. Грудень 2020. Фото: ЗСУ

Одночасно вивчаються питання ефективності застосування засобів радіоелектронної боротьби, що знаходяться на озброєнні, по запобіганню веденню розвідки з боку противника, а також спроможності БпАК виконувати свої бойові завдання.

Як повідомлено, після закінчення дослідницьких навчань буде проведений детальний аналіз отриманих результатів та підготовлений узагальнений звіт.
БПЛА квадрокоптерного типу з боєприпасами виробництва заводу «Маяк» та «Аеророзвідка» Фото: Facebook/Завод «Маяк»

На ДП «Завод «Маяк» вже анонсували майбутні випробування ударного БПЛА квадракоптерного типу зі штучним інтелектом, виробництва підприємства за участі фахівців Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, у рамках випробувань проекту «ЖНЕЦЬ».