Ми пишаємомось нашою роботою

Міноборони України утримує баланс боєприпасів в ЗСУ на рівні необхідної потреби: Олександр Миронюк


Якщо цей рівень починає зменшуватись, Міністерство оборони закуповує необхідну кількість боєприпасів з різних джерел

Боєприпаси виробництва приватної "Корпорації "ТАСКО"

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк під час онлайн конференції “Про стан реалізації ДОЗ-2021 та перспективи переозброєння української армії новими зразками озброєння”, яка пройшла у п’ятницю, 16 квітня ц.р. повідомив, що оборонне відомство намагається постійно підтримувати необхідний запас всієї номенклатури боєприпасів у Збройних силах – повідомляє Defense Express.

За його словами, необхідні вироби закуповують за допомогою деяких західних майданчиків, пропозицій спецекспортерів та вітчизняних підприємств.

“Ми намагаємося тримати баланс боєприпасів (в ЗСУ) на рівні необхідної кількості. Якщо ми бачимо, що є провал, ми одразу реагуємо. Одразу даємо вказівки на виготовлення цих боєприпасів в Україні. Якщо потреби не задовольняються з боку українського ОПК, значить є (інші) ресурси, які їх задовольнять в рамках оборонного замовлення”, – відзначив Олександр Миронюк.

боєприпасиВ Україні існують декілька компаній (як державних, так і приватних), які намагаються виготовляти та постачати різні види боєприпасів Збройним силам

При цьому, всі закуплені з будь-яких джерел боєприпаси ретельно перевіряються. Є певна процедура перевірки характеристик та якості боєприпасів і якщо вони не відповідають належним параметрам, то їх повертають у рамках фінансової гарантії постачальникам.

ОГ-7В

Дефіцитні складові боєприпасів або готові вироби регулярно замовляють й через українських спецекспортерів

Нагадаємо, за словами заступника Міністра оборони, з 22,5 мільярди гривень, які заплановані у цьому році на реалізацію ДОЗ-2021, 59% будуть виділені на купівлю нового озброєння.