Ми пишаємомось нашою роботою

29 травня світ відзначає Міжнародний день миротворців ООН!


Фото: www.amazingukraine.pro

Свято було встановлено в Україні після офіційного звернення Асоціації миротворців України до Президента України згідно з Указом Президента України «Про Міжнародний день миротворців» від 30 квітня 2003 р. № 374/2003.

Мої щирі вітання і слова глибокої вдячності та шани всім тим, хто передусім від України, служить високій місії з підтримання миру і безпеки у світі.

Слава і вічна пам’ять героям, які, виконуючи почесну місію, віддали своє життя заради безпечнішого світу.

Українські відважні воїни, справжні професіонали військовослужбовці Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України, гідно виконують свою почесну місію у багатьох куточках планети.

Українські представники і сьогодні служать там, де міжнародні миротворчі сили ООН залишаються чи не єдиним ефективним інструментом для відновлення миру, безпеки і стабільності.
З часів незалежності понад 42000 військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у понад 25 миротворчих операціях під егідою ООН.

Це надає Україні беззаперечне право розраховувати на міжнародну підтримку сьогодні, коли ми вже восьмий рік захищаємо себе і цивілізований світ від російської агресії на Донбасі.

Розміщення миротворчої операції під егідою ООН на окупованій частині Донбасу, включно з кордоном, стало б вагомим інструментом, що кардинально змінив би розстановку сил у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Слава воїнам-миротворцям!

Слава Україні!

Голова правління
ГС “Асоціація виробників озброєння
та військової техніки України”

Руслан ДЖАЛІЛОВ