Ми пишаємомось нашою роботою

Ударний Akinci з українськими двигунами провів перші вогневі випробування


Ударний Akinci провів перші вогневі випробування

Турецький важкий ударний БПЛА (безпілотний літальний апарат) Bayraktar Akıncı TİHA успішно завершив перші вогневі випробування.

Про це повідомляє Мілітарний Портал.

Так, 22 квітня було успішно завершено перші вогневі випробування ударного БПЛА Akinci PT-3 (третій льотний прототип).

Безпілотний літальний апарат Bayraktar Akıncı (TİHA), розроблений турецькою компанією Baykar, успішно завершив свої перші вогневі випробування. «Розумні» боєприпаси MAM-C, MAM-L і MAM-T, створені турецькою компанією Roketsan, точно вразили всі зазначені цілі.

В ході випробування, проведеного під керівництвом глави Baykar Technology Сельчука Байрактара з Льотного навчально-випробувального центру Akıncı в місті Чорлу на північному заході Туреччини, всі три тестових боєприпаса без бойового оснащення, які були скинуті з БПЛА Akinci TİHA за допомогою лазерного прицілювання, змогли точно вразити цілі.

На випробуваннях вперше був використаний новий боєприпас МАМ-Т розробки компанії Roketsan. Це керована авіабомба малого діаметра MAM-T має діаметр 230 мм., вагу 94 кг., з дальністю пуску 30 кілометрів у варіанті для БПЛА.

Перший політ в рамках кампанії льотного тестування з боєприпасами на Akıncı PT-3 було проведено 17 квітня. 21 квітня був здійснений другий випробувальний політ з боєприпасами.

На відео від Baykar Technology, в рамках візуальної демонстрації можливостей вищеназваного БПЛА, була показана можливість знищення російської системи ППО “Панцир”, не входячи в зону дії цього комплексу.

Турецький важкий безпілотник Akinci, який оснащений українськими двигунами, в 2019 році, здійснив свій перший політ. БПЛА провів у повітрі 16 хвилин та успішно виконав посадку.

Демонстрація першого прототипу БПЛА Akinci відбулася у 2018-у році. БПЛА зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу.

Розмах крил складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

Роботи по розробці БПЛА за участі українського підприємства “Івченко-Прогрес” відбуваються в рамках створеного спільного українсько-турецького підприємства між ДП “Укрспецекспорт” та Baykar Defence.