Ми пишаємомось нашою роботою

Мінстратегпром оприлюднив для обговорення важливий законопроєкт у сфері реформи ОПК


Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України оприлюднило для громадського обговорення проєкт Закону України «Про розробку та виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки».

Зазначається, що проєкт документа розроблено з метою створення умов для формування та ефективної реалізації державної політики у сфері розроблення та виробництва озброєння, військової і спеціальної техніки.

Мінстратегпром наголошує, що ухвалення даного документа стане запорукою реалізації інституційної складової реформи оборонно-промислового комплексу. Зокрема, передбачається врегулювати правові й господарські відносини у сфері розроблення та виробництва озброєння і військової техніки, визначити правовий режим виробів, а також унормувати повноваження центральних органів виконавчої влади та інших суб’єктів.

Згідно із законопроєктом, в Україні буде створено інститут Уповноважених осіб із розроблення озброєння, військової і спеціальної техніки.

Необхідність законодавчого унормування особливостей діяльності у сфері розроблення та виробництва озброєння, військової і спеціальної техніки визначена рішенням РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», введеним у дію Указом Президента України 27.02.2020 № 59/2020.

Варто зазначити, що 2017 року до Верховної Ради України було подано законопроєкт «Про створення та виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки», проте в серпні 2019 року його відкликали на доопрацювання.