Ми пишаємомось нашою роботою

Керівник Асоціації виробників озброєнь та військової техніки України, Руслан ДЖАЛІЛОВ прокоментував заяву ХОМЧАКА щодо не отримання ЗСУ зброї проти дронів і снайперів


Керівник Асоціації виробників озброєнь та військової техніки України, Руслан ДЖАЛІЛОВ прокоментував заяву пана ХОМЧАКА, щодо того, що анонсована у грудні радіоелектронна зброя для боротьби з ворожими дронами для українських військових наприкінці 2020 року вже не надійде.

Пан ДЖАЛІЛОВ зокрема зазначив, що для уникнення подібних ситуацій в майбутньому необхідно підключати своїх виробників до забезпечення ЗСУ необхідною зброєю та технікою, а не лишати військо без найнеобхіднішого на догоду міжнародній та вітчизняній бюрократії: «Необхідно виділяти кошти на розробки а не чекати коли підприємства щось зроблять за свої гроші: врешті решт Держава має бути замовником і власником новітніх українських розробок і розпоряджатися ними (розробками) на свою користь. Адже підприємство, що розробило унікальну технологію, вільне продавати її на свій розсуд, і не дивно, що через кмітливих посередників ця технологія потрапить до рук наших ворогів» – наголосив пан ДЖАЛІЛОВ.

«Асоціація виробників озброєнь та військової техніки України завжди виступала і виступає за прямий діалог у питаннях реалізації потреб військ у новітніх зразках ОВТ. Ми – за підтримку вітчизняного виробника та створення потужного оборонно-промислового комплексу України» – підсумував Руслан ДЖАЛІЛОВ.

Нагадаємо, що про факт неотримання зброї нашими військовими в інтерв’ю Оbozrevatel повідомив Головнокомандувач ЗСУ Руслан ХОМЧАК.

Хомчак уточнив, що йдеться, зокрема, про литовські радіоелектронні комплекси.
Затягнення строків постачання нової зброї він пояснив новою процедурою закупівлі – через відкритий майданчик НАТО, а саме бюрократичними питаннями, що виникли у зв’язку з цим (оформлення відповідних дозволів, документів й іншого).

«Договір підписаний, оплата пройшла, і думаю, що за кілька місяців ми все отримаємо», – пояснив він.

«Також військові не отримають й антиснайперські комплекси, оскільки українські виробники не встигли у вказані терміни. При цьому придбані такі ж комплекси кілька років тому в іноземних виробників прийшли вчасно» – зауважив ХОМЧАК.

Хоч іноземні антиснайперські комплекси, стверджує головнокомандувач ЗСУ, в нинішніх умовах неефективні, тому ця зброя «лежить у ящику, а на війні не працює».