Ми пишаємомось нашою роботою

Іспанія добудувала свій перший підводний човен із серії S-80


Іспанія добудувала свій перший підводний човен із серії S-80

На верфі компанії Navantia в Картахені (Іспанія) відбулися урочистості з нагоди завершення будівництва головного підводного човна серії S-80.

Про це повідомляє Мілітарний Портал за матеріалами компанії Navantia та повідомленнями в іспанських медіа.

В церемонії взяла участь королівська родина на чолі з королем Іспанії Філіпом VI.

Перший спроектований і побудований в Іспанії підводний неатомний човен отримав назву S-81 “Ісаак Пераль”.

Підводний човен S-81 Ісаак Перель, фото Navantia

Таким чином Іспанія приєдналася до клубу країн, здатних створювати підводні човни силами національної промисловості. Попередній досвід Іспанії в цій сфері – будівництво у 80-их роках ПЧ за французьким проектом S-70.

S-80 являє собою ПЧ довжиною 80,8 метрів, діаметром 7,3 метра, водотонажністю 3000 т. Екіпаж – 32 людини та можливість брати на борт ще 8 бійців спеціального призначення. Підводна швидкість – до 19 вузлів. Автономність – 50 діб.

Озброєння S-80 складається з важких торпед DM2A4 і крилатих ракет Tomahawk.

Будівництво S-81 розпочалося ще в 2007 році і суттєво затримувалося то через фінансові проблеми, то через виявлені конструктивні недоліки проекту. Вони були вирішені за допомогою партнерства із компанією General Dynamics Electric Boat. При тому довжина корпусу зросла на 7 метрів, а вага на 75 тон.

Очікувана серія S-80 складає 4 підводних човни, які були закладені з 2005 по 2010 рік і поставки яких очікуються до 2029 року.