Ми пишаємомось нашою роботою

Форум Асоціації “Розвиток оборонно-промислового комплексу України та роль і місце в ньому приватного сектору”


Сьогодні вперше в цьому році наша Асоціація провела Форум “Розвиток оборонно-промислового комплексу України та роль і місце в ньому приватного сектору”.

На заході розглянули імплементацію Закону України “Про оборонні закупівлі” та порядок реалізації підзаконних актів, пов’язаних з розробкою, серійним виробництвом та закувлею озброєння і військової техніки.

Зрозуміло, що процес такої глобальної трансформації національного законодавства у сфері оборонних закупівель не може бути простим. На сьогодні є ряд проблем, ризиків та викликів, які потребують якнайшвидшого вирішення.
Також обговорено акуальні питання зовнішньоекономічної діяльності та виконання замовлень на виробництво продукції оборонного та подвійного призначення, а також отримання експортних повноважень при виконанні зовнішніх контрактів.
На Форумі були присутні керівництво КПІ ім. Ігоря Сікорського , Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, представники ДК Укроборонпром“, Black Trident , Незалежна антикорупційна комісія – НАКО – NAKO, U.S.-Ukraine Business Council (USUBC), АО “Юридичне бюро “Крижанівський та партнери”, керівництво провідних приватних компаній України – членів нашої Асоціації.
Надзвичайно вдячні керівництву НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського Михайлу Згуровському, Інні Малюковій та Петру Бернацькому за гостинність та допомогу в організації Форуму. КПІ є провідним ВУЗом України при підготовці кадрів для ОПК та розвитку новітніх оборонних технологій.
За результатами заходу досягли домовленості про підписання Меморандуму про співпрацю між НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” та нашою Асоціацією.

Захід видався надзвичайно конструктивним, продуктивним і сподіваємося корисним для його учасників.

Діалог та ефективна співпраця між центральними органами виконавчої влади, науково-освітніми установами, виробниками озброєння і військової техніки та громадськими організаціями є запорукою зміцнення обороноздатності України.