Ми пишаємомось нашою роботою

«Антонов» отримав двигуни для Ан-178 Повітряних Сил ЗСУ


Державне підприємство «Антонов» вже отримало двигуни для майбутніх транспортних літаків Ан-178 Повітряних Сил ЗСУ – повідомляє Мілітарний

Про це в інтерв’ю «Укрінформ» розказав керівник АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв.

Лише нещодавно з’явилась інформація, що між підприємствами укладено угоду на чотири двигуни Д-436-148ФМ.

Два з них, за умови за умови своєчасної авансової оплати, повинні бути поставлені на умовах DDP до кінця поточного року і ще два – до кінця жовтня наступного року.

Насамперед питанням розвитку авіації зайнялося міністерство оборони: замовило три транспортних літаки Ан-178. Ми вже зробили двигуни і віддали їх ДП «Антонов», – сказав Богуслаєв.

Зараз на держпідприємстві «Антонов» є замовлення на чотири літаки Ан-178 – один для Міністерства внутрішніх справ Перу, та ще три для Повітряних Сил ЗСУ.

Процес будівництва Ан-178-100 для Повітряних сил ЗСУ

Наприкінці травня на ДП «Антонов» завершили складання першого корпусу військового багатоцільового транспортного літака Ан-178-100П для Повітряних сил України.

Контракт на три літаки Ан-178 для Міністерства оборони України підписали 29 грудня 2020 року.

«Перуанський» борт із серійним номером 006 будується в рамках угоди підписаної у 2019 року між МВС Перу з ДП «Спецтехноекспорт».

На ДП «Антонов» завершили складання планеру багатоцільового транспортного літака Ан-178 для Перу ще у серпні 2020 року

Нещодавно його та дослідний літак Ан-178 викотили до іншого виробничого майданчику на підприємстві, де проводитиметься їх дозбирання, а у цьому цеху будуть збирати фюзеляжі Ан-178 для Повітряних Сил ЗСУ.

Ан-178 – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.