Ми пишаємомось нашою роботою

Впевнені кроки до великого майбутнього


Шановні колеги!

Протягом всього існування, Громадська спілка “Асоціація виробників озброєння та військової техніки України” постійно ініціювала питання перегляду чинних нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України у галузі оборонних закупівель. Разом з тим, керівництво Асоціації неодноразово зверталося з проханням вжити усіх необхідних заходів для вирішення поточних проблем, які тривалий час існують у сфері державного оборонного замовлення, але з боку держави ми не відчували підтримки.

Лише завдяки зміні влади та особистому втручанню Президента України – Володимира Зеленського ми нарешті відчули дієві кроки і турботу за країну.

Раді повідомити вам, що Указом Президента України від 27 лютого 2020 року введено в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2020 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки».

Окремо хочемо відзначити створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та функцій з управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі. Всі виконавці Державного оборонного замовлення давно очікували прийняття такого важливого рішення для оборонного сектору України.

Від імені керівництва та членів Асоціації хочемо подякувати Президенту України та Уряду за активні дії та підтримку приватного оборонного сектору. Вважаємо, що тенденція демонополізації та лібералізації діяльності у сфері оборонно-промислового комплексу України та створення умов економічної свободи дасть змогу швидко покращити економічне становище та обороноздатність держави.

 

Детальніше з Указом можна ознайомитись за посиланням:

https://www.president.gov.ua/documents/592020-32541