Ми пишаємомось нашою роботою

Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів пішла на експорт


Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів пішла на експорт

Вітчизняна система управління озброєнням гелікоптерів розробки ПрАТ «Рамзай» пішла на експорт – повідомляє Український мілітарний портал.

Нещодавно два таких комплекси були поставлені в Уганду, а до того ще два комплекси було поставлено до Камеруну.

Така система дозволяє гелікоптеру уражати наземні цілі керованими ракетами РК-2В на дальності до 7,5 км, а у перспективі, й до 12 км.

У виробництві системи управління озброєнням беруть участь як приватне підприємство «Рамзай», так і залучаються два державні підприємства.

Зокрема, за замовлення підприємства «Рамзай» деякі вузли і агрегати постачаються черкаським заводом «Фотоприлад» та ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (обидва є підприємствами ДК «Укроборонпром»).

Про виріб від ДП «Фотоприлад» підвісний оптико-електронний модуль ПМ-ЛКТ та випробування дослідного зразка з 10 по 14 липня 2018 року на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан», ми вже повідомляли.

Модуль встановлюється на гелікоптерах та призначений для забезпечення пошуку, виявлення, розпізнавання цілей, вибору і запуску керованої ракети та формування лазерного поля керування для наведення оператором ракети на ціль.

На підприємстві «Рамзай» також повідомили, що така система дозволить суттєво збільшити можливості використання і некерованою зброєю.

Зокрема, ракетами С-8 — точність їх пусків завдяки використанню лазерного далекоміру та балістичного обчислювача зросте щонайменше у два разі, а використовуватимуться вони на дальностях 2,5-5 км.

Крім того, на підприємстві повідомили, що мають намір встановити на гелікоптер ракету повітряного бою («повітря-повітря») Р-73, яка за умов інтеграції системи нашоломної вказівки НСЦ «Сура» (виробництва заводу «Арсенал») дозволить йому збивати повітряні цілі, чого раніше не було.