Ми пишаємомось нашою роботою

У Британії продемонстрували як виглядатиме Mosquito


У Британії продемонстрували як виглядатиме Mosquito

У Великій Британії продемонстрували як виглядатиме безекіпажний літак Mosquito.

Про це повідомляє Мілітарний із посиланням на пресреліз Spirit AeroSystems.

Spirit AeroSystems у Белфасті нещодавно була обрана керівником команди проєкту MOSQUITO на наступному етапі його реалізації.

Команда MOSQUITO, до складу якої також входить Northrop Grumman UK, виготовляє демонстратор технології для подальшого збору даних, зібраних в ході тестувань, які використають для створення доступних легких бойових літаків (програма Lightweight Affordable Novel Combat Aircraft, скор. LANCA)

Розпочати повномасштабну програму льотних випробувань безекіпажного літака Mosquito заплановано до кінця 2023 року.

У разі успіху реалізації програми LANCA, зібрані дані зможуть використати для розгортання літаків разом з багатоцільовими винищувачами Typhoon та F-35 Lightning до кінця десятиліття.

Ілюстрація моделі веденого БПЛА від Spirit AeroSystems

У січні Міністерство оборони Великої Британії уклало контракт з Spirit AeroSystems вартістю 30 млн фунтів стерлінгів (близько 41 млн доларів) на створення прототипу Mosquito.

Цей проєкт вартістю 30 мільйонів фунтів стерлінгів прискорить розвиток майбутньої авіації Великої Британії за рахунок поставки новітніх безекіпажних літаків, – підкреслюють у міністерстві.

Стартувала розробка безекіпажного ударного літака Mosquito у 2015 році під керівництвом оборонної науково-технічної лабораторії Міністерства оборони Великої Британії.