Ми пишаємомось нашою роботою

Туреччина випробувала власну ракету з гібридним двигуном


Туреччина випробувала власну ракету з гібридним двигуном за Національною космічною програмою – повідомляє Мілітарний з посиланням на інформаційне агентство Anadolu.

Ракета-носій з гібридним двигуном турецького виробництва, розробленим для безпілотного космічного апарату, успішно пройшла всі льотні випробування.

Про це вчора, 19 липня,  повідомив міністр промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанк в ході відвідування випробувального центру в Синопі.

Міністр зазначив, що однією з цілей національної космічної програми є посадка безпілотного космічного апарату на Місяць в 2023 році – до 100-річчя Турецької республіки.

Ми приступили до проектування нашого космічного апарату, – сказав Варанк.

Випробування проводяться турецькою компанією Delta V Space Technologies Inc., яка є розробником гібридного ракетного двигуна та безпілотного космічного апарату.

Кінцева мета – подолати космічний кордон на висоті 100 км за допомогою ракет з гібридним двигуном», – сказав міністр.

Окрім того, було зазначено, що роботи в даному напрямку успішно тривають.

Ми крок за кроком наближаємося до Місяця. Ми близькі до реалізації цілей нашої Місячної місії, – сказав Мустафа Варанк.

Міністр також повідомив, що будуть прискорені роботи по відправці людини на Місяць, що також передбачено Національною космічною програмою, оприлюдненій президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Міністр промисловості і технологій Туреччини на Delta V Space Technologies Inc., фото - Anadolu

Нагадаємо, 9 лютого 2021 президент країни Реджеп Ердоган оприлюднив турецьку національну програму. Туреччина прагне стати лідером в освоєнні космічного простору. Місію на Місяць планується реалізувати в два етапи – в 2023 і 2028 роках.