Ми пишаємомось нашою роботою

Сьомі роковини збиття росіянами військово-транспортного літака Повітряних Сил ЗСУ Іл-76


У ніч з 13 на 14 червня 2014 року над Луганськом росіяни збили військово-транспортний літак Повітряних Сил ЗСУ Іл-76.

40 військовослужбовців 25-ї окремої повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу, які перебували на борту, навічно пішли у небо.

Росія намагається уникнути відповідальності за цей жахливий злочин. Через свої пропагандиські ЗМІ росіяни робили спроби перекласти відповідальність на українського генерал-майора Назарова. Але правди не сховати, суд визнав повну невинуватість генерала.
14 червня 2014 року військовий літак Іл-76МД б/н 76 777 був збитий російськими бойовиками за прямою вказівкою кремлівських політиків через виконавців – безпосередніх агентів федеральної служби безпеки та головного розвідувального управління генерального штабу російської федерації, прикриваючись приватною військовою компанією “Вагнер”. Літак було збито з новітніх технічних засобів російського виробництва ПЗРК 9К38 «Ігла».
Це була найбільша втрата українських військових за весь час антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних Сил України за період її незалежності.
Україна ніколи не забуде цю страшну трагедію. Розділяємо біль втрати з рідними загиблих. Низький уклін героям за їх самопожертву заради захисту Батьківщини. Рано чи пізно агресор – Російська Федерація на чолі з її злочинним керівництвом, понесуть відповідальність за кожне загублене ними життя.

Слава Україні!

Вічна пам’ять та слава героям!