Ми пишаємомось нашою роботою

Рекордний політ бензиново-електричного дрона: 330 км


Рекордный полёт бензиново-электрического дрона [ВИДЕО]

Каліфорнійський стартап Skyfront поставив новий рекорд перебування дрона в повітрі. Двометровий безпілотник, який працює на електриці і бензині, протримався цілих 13 годин, що перевищило всі попередні показники інших подібних апаратів.

Деякі дрони в формі літаків можуть перебувати в повітрі днями, тижнями і навіть довше, пролітаючи сотні кілометрів. На відміну від них мульти роторні дрони мають кращу маневреність, але не автономність. Істотно збільшити поточні показники вдалося інженерам компанії Skyfront. Їх безпілотник Perimeter 8 протримався в повітрі 13 годин 3 хвилини і 57 секунд, подолавши відстань 330 км.

Perimeter 8 має розмір 2 х 1,9 метра і оснащений гібридною бензиново-електричною трансмісією. За словами представників Skyfront, це дозволило збільшити час польоту в 20 разів. Вказується, що серійний варіант безпілотника має максимальну автономність без корисного навантаження більше п’яти годин з дальністю польоту 177 км, в той час як експериментальний екземпляр отримав додатковий бак для бензину, що і дозволило подвоїти цей показник.

«Це нечуваний для галузі подвиг: наш дрон залишався в повітрі протягом усього дня. Perimeter 8 зобразив, як сонце рухається по небу, піднімається і сідає над прибережними хребтами Каліфорнії. Цей політ символізує зміну парадигми в авіації для громадської безпеки і комерційних додатків », – стверджує Skyfront.

Попередній рекорд належав південнокорейської компанії Metavista Inc, яка створила квадрокоптер на водневих паливних елементах з автономністю 12 годині 7 хвилин і 5 секунд. На жаль, на цей раз поруч не було представників Книги рекордів Гіннеса, а значить, офіційно Perimeter 8 не зміг посісти перше місце.

Дрон