Ми пишаємомось нашою роботою

Морпіхи США почали освоювати міні-дрони


Морські піхотинці США почали освоювати міні-дрони.

Про це інформує Мілітарний.

The Drive повідомляє, з посиланням на зображення, які цього тижня були опубліковані Корпусом морської піхоти США. На яких показують, що морська піхота США проводить навчальні вправи з мініатюрним, недорогим, безпілотником Drone40, який можна запустити вручну або за допомогою 40-мм гранатомета. Таким чином, американські морпіхи почали освоювати міні-дрони.

У виданні зазначають, що це перший випадок, коли американські війська проводять навчання з універсальними безпілотними системами, які можуть виконувати широкий спектр завдать та мають можливість бути спорядженими корисним навантаженням, включаючи різні датчики або невелику фугасну бойову частину.

Випробування Drone40, які пройшли 7 липня в Кемп-Лежен в Північній Кароліні. Були проведені  1-м батальйоном другого полку, що є частиною 2-ї дивізії морської піхоти США.

Цей військовий підрозділ є “експериментальним піхотним батальйоном для випробування нових споряджень, принципів роботи та структур сил”, – зазначили у Корпусі морської піхоти США.

Drone40 виготовляється австралійським оборонним підприємством DefendTex , який стверджує, що мініатюрний безпілотний квадрокоптер може бути оснащений широким розмаїттям корисного навантаження, включаючи відеокамери, системи електронної боротьби та лазерні індикатори, а також ряд іншого обладнання.

Безпілотник можна навіть сконфігурувати для застосування невеликих фугасних або бронебійних бойових частин.

Дрон має змінну довжину залежно від корисного навантаження . Його основна довжина становить 12 сантиметрів при вазі 190 грам, а його максимальна злітна вага становить 300 грам.

Безпілотник можна вистрілити зі 40-мм гранатомета, а також запускати вручну.

Більше того, Drone40 також може бути оснащений лазерними цілевказувачем для підсвітки цілей при нанесення ударів за допомогою високоточних боєприпасів.

Компанія виробник заявляє, що керування безпілотником здійснюється через наземну станцію управління за допомогою зашифрованого радіоканалу передачі даних, і він може залишатися в повітрі від 30 до 60 хвилин.