Ми пишаємомось нашою роботою

«Малі послуги, що надаються вчасно, є найбільшими благодіяннями для тих, хто їх отримує» – філософ Демокріт


Громадська спілка «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» за ініціативою Виконавчої дирекції та запрошенням Маріупольської організації «Товариства Червоного Хреста України» у період з 31 серпня по 2 вересня 2020 року організувала проведення благодійної акції з підтримки маріупольських діточок.

У наші дні благодійність і волонтерський рух стали не тільки актуальним і масштабним проявом безкорисливої допомоги, але і внутрішньою потребою кожної людини, колективу та у цілому суспільства, які небайдужі та чуйні до чужого болю. Благодійність – це не тільки «чудовий фундамент для побудови будь-чого», як писала у своєму творі Луїза Мей Олкотт, а й потужний зовнішній фактор, що впливає на всебічний і гармонійний розвиток особистості. Тому незважаючи на обмежений час, фінансування та незручності пов’язані з всесвітньою пандемією COVID-19 МИ ВИКОНАЛИ ПОСТАВЛЕНИЙ ДУШЕЮ ПОКЛИК ТА ЗАЛУЧИЛИ АСОЦІАЦІЮ ВИРОБНИКІВ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ УКРАЇНИ ДО БЛАГОДІЙНОЇ ПІДТРИМКИ НАШИХ ДІТОЧОК, які в першу чергу потребують нормальної людської турботи та уваги.

Так, розпочнем нашу розповідь про три складні доби, по критеріям зворушливості, нашої зустрічі з діточками та викладачами міста Маріуполь, селищ Талаківка і Виноградне Донецької області.

Перший день – 31 серпня 2020 року:

Ми були запрошені до Дитячого будинку «Центр опіки» та здійснили вручення канцелярських товарів. Нам пощастило, ми прийняли участь у святкових заходах та зустрілись з усім колективом Центра. Керівник Асоціації Руслан ДЖАЛІЛОВ сказав: «Низькій уклін та велика вдячність усім вихователям, робітникам та волонтерам, які підтримують Центр опіки. Ви нагадуєте велику та дружню сім’ю. Ви є яскравим прикладом, як повинна існувати Держава». Ми передали канцелярські товари вантажем 400 кг та засоби індивідуального захисту (маски, респіратори та антисептики). Отримали щирі вітання та подяку за допомогу.

Другий день – 1 вересня 2020 року:

Ми здійснили виїзд до селища Талаківка, школа №58, яка знаходиться в 5 км від передньої смуги оборони. Враження неймовірні, Гімн України та українські пісні чути у радіусі більше 5-ти кілометрів, ви розумієте на що ми натякаємо. В умовах пандемії та психологічного навантаження пов’язаного з близьким находженням від переднього краю оборони, колектив школи не втрачає оптимізму та з великою радістю розпочали перший день нового навчального року. Директор школи Зоя Михайлівна висловила слова вдячності нашій організації та сказала зворушливі слова: «Дякую Вам, що нас не забуваєте ……». У всіх присутніх від щирих вітань мурашки по тілу розбіглися. Ми вручили першокласникам та більш дорослим дітям-сиротам ранці для навчання та засоби індивідуального захисту (маски, респіратори та антисептики).

Потім ми прибули до Школи-сад №71 (для дітей з порушеннями зору, слабозорі). Там вручили ранці та засоби індивідуального захисту (маски, респіратори та антисептики). Незважаючи на проблеми, пов’язані з утримання будівлі (просадка фундаменту, відсутність капітального ремонту приміщень), колектив школи з великим почуттям відповідальності організував з першого дня навчального року належні умови для якісного навчання наших діточок. Лише тільки повага та гідність за такі мужні колективи.

Третій день – 2 вересня 2020 року:

Були присутні у Школі № 52 (діти з особливими потребами). Ми внесли до дітей та до себе у серця трошки світла та радості. Для нас це гордість, що Бог дозволив приблизитись до ангелів. Це не можливо пером написати і словами передати.

Далі селище Виноградне, загальноосвітня середня школа (в т.ч. діти переселенців) вручили ранці та засоби індивідуального захисту (маски, респіратори та антисептики). Радості та щастя не було меж. Почуття викликані не матеріальними подарунками, а перш за все увагою та небайдужістю. Люди відчули турботу та не самотність, нехай їх Бог береже.

В кінці хочемо всіх, хто прийняв участь у благодійній акції подякувати, а решті членам нашої Асоціації побажати, щоб вони отримали можливість приймати участь у зазначених благодійних акціях та були більш довірливі до людей (Бо це дар).

Окремо хочемо висловити слова подяки та щирі вітання КОЛЕКТИВАМ:

ТОВ “Укрспецсистемс”;

ТОВ “Проксімус”;

ТОВ “Інспецпром”;

ТОВ “Виробничо-Інноваційна компанія “ДеВіРо”;

ПП “Приватна фірма “КОНКАРД”;

ТОВ “Дефенс технолоджі”;

ТОВ “ДефХат”.

З повагою

 

Керівник Асоціації Руслан ДЖАЛІЛОВ