Ми пишаємомось нашою роботою

Керівництво Асоціації виробників озброєння взяло участь в засіданні робочої групи Міністерства оборони України


Керівництво Асоціації виробників озброєння та військової техніки України взяло участь засіданні робочої групи Міністерства оборони України з приводу вдосконалення механізму формування та виконання державного оборонного замовлення і закупівлі нових зразків озброєння. Також у засіданні робочої групи взяли участь представники державного концерну «Укроборонпром», Національної гвардії України та Проектного офісу реформ при Міністерстві оборони України.

Зокрема, виконавчий директор Асоціації Руслан Джалілов зазначив, що існуюча нормативна база не забезпечує ефективну співпрацю між приватним сектором українського ОПК та оборонним відомством в питанні виробництва озброєння та військової техніки.

«Головна проблема в оборонному секторі – недосконале законодавство та забюрократизованість процесів. Через значну кількість обмежень, приватні підприємства не можуть нормально долучитися до виконання державного оборонного замовлення і поставляти військовим свою продукцію», – повідомив в ході круглого столу Джалілов.

Також він відмітив, що дана проблема стосується і підприємств, які працюють в державному секторі.

«З усіх підприємств «Укроборонпрому», яких нараховується близько сотні, до виконання ДОЗу долучені лише 30%», – додав Джалілов та запропонував присутнім представникам концерну взяти активну участь в вирішенні даного питання.

Крім того, виконавчий директор Асоціації також ініціював створення спільної робочої групи для опрацювання ключових нормативних документів, зокрема, проекту наказу міністра оборони №416 «Про затвердження Положення про організацію розроблення (модернізації) озброєння та військової техніки для потреб Збройних сил України».

За результатами засідання робочої групи, Міністерство оборони підтримало ініціативу Асоціації та запропонувало в тижневий термін надати пропозиції по вищезазначеним питанням.

З метою забезпечення сприятливих умов роботи для всіх підприємств оборонно-промислового комплексу України, Асоціація звернулася до приватних оборонних підприємств долучитися до реформування українського сектору оборони та надати свої рекомендації щодо внесення необхідних змін в нормативні документи, які стосуються створення та виробництва ОВТ.