Ми пишаємомось нашою роботою

Hanwha та Oshkosh об’єднуються для створення БМП


Hanwha та Oshkosh об’єднуються для створення БМП

Компанії Hanwha Defense та Oshkosh Defense об’єдналися для участі у конкурсі за програмою IFV наступного покоління бронетехніки для армії США.

Про це повідомляє Мілітарний Портал.

Південнокорейська компанія Hanwha Defense підписала ексклюзивну угоду про об’єднання з однією з провідних американських оборонних компаній Oshkosh Defense для фази цифрового проектування програми бойових машин наступного покоління армії США.

Це об’єднання відбулося для участі в програмі розробки нової бойової машини піхоти, за програмою Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) для заміни БМП M2A3 Bradley.

Бойова машина піхоти від Hanwha Defense

Програма OMFV є ключовим елементом зі створення нової бойової машини піхоти, для заміни БМП M2A3 Bradley, яка почала експлуатуватися з початку 1980-х. П’ятифазний план придбання програми має підписати перший контракт у четвертому кварталі 2021 фінансового року, причому перші підрозділи отримають свої OMFV у четвертому кварталі 2028 фінансового року.

“Об’єднання зусиль двох інноваційних, надійних та успішних компаній дає мені велику впевненість, що Hanwha та Oshkosh, разом з іншими нашими партнерами по консорціуму, створять наступне покоління бойових машин піхоти, на які американський солдат однозначно заслуговує”, – сказав американський генерал-лейтенант Бернард С. Шампу, армії США, у відставці.

Hanwha Defense – провідний розробник колісних та гусеничних бойових машин та систем озброєння в Республіці Корея, що має півстоліття накопиченого досвіду, можливостей та технологій у безлічі перевірених рішень. Розширюючи свою глобальну присутність, Hanwha Defense виробила понад 7000 найсучасніших бойових машин для Республіки Корея та експортувала до Малайзії, Норвегії, Фінляндії, Естонії, Польщі, Туреччини та Індії.

Компанія Hanwha Defense Australia бере участь у конкурсі на створення нової гусеничної БМП для армії Австралії.

Роботи відбуваються в рамках третього етапу австралійської програми Land 400. За програмою австралійське оборонне відомство шукає заміну своїм бойовим машинам піхоти та висунуло у технічних вимогах переведення шести бійців та трьох членів екіпажу.

Упродовж всього 2021 року триватимуть різні види випробувань, за результатами проведуть оцінку обох бойових машин, та у 2022 році уряд Австралії прийме остаточне рішення по новій бойовій машині.

Норвезькі САУ K-9 Thunder

У рамках проєкту буде придбано до 450 гусеничних бойових машин.

Австралія також купує 30 південно-корейських 155-мм самохідних артилерійських установок K9 Thunder. Окрім самих САУ буде придбано ще транспортно-заряджаючі машини K10 (ARV) до них.