Ми пишаємомось нашою роботою

Hanwha пропонує гумові гусениці для австралійської БМП


Hanwha пропонує гумові гусениці для австралійської БМП

Бойова машина піхота Redback IFV від Hanwha Defense Фото від пресслужби компанії

Hanwha Defense пропонує композитні гумові гусениці (Composite Rubber Track, скорочено CRT) для Redback IFV – пропонованої заміни австралійської БМП.

Про це повідомляє Мілітарний.

Нові гусениці від Soucy мають ряд переваг перед традиційними конструкціями металевих гусениць.

Це до 70% менше вібрації, більш тихіші, краща маневреність, менша вага та до 80% менша потреба у обслуговуванні, у поєднанні все це дає економію пального та більшу швидкість для БМП.

Нещодавно компанія Soucy International отримала контракт на поставку прототипів систем CRT до
Центру наземних систем армії США, де вони будуть використовуватися під час експериментів на пілотованих та безпілотних платформах бойових машин наступного покоління.

Нагадаємо, що у фінал конкурсу нової бойової машини піхоти для Австралії увійшло дві компанії – Rheinmetall Defence Australia та Hanwha Defense Australia.

Бойова машина піхота Redback IFV від Hanwha Defense

Представники компаній з німецьким та південнокорейським походженням прислали на випробування по три зразки своїх бойових машин. Два зразки будуть проходити комплекс ходових та оціночних випробувань, а ще один – на підрив.

Роботи відбуваються в рамках третього етапу австралійської програми Land 400. За програмою австралійське оборонне відомство шукає заміну своїм бойовим машинам піхоти та висунуло у технічних вимогах переведення шести бійців та трьох членів екіпажу.

У рамках проєкту буде придбано до 450 гусеничних бойових машин.

Упродовж всього 2021 року триватимуть різні види випробувань, за результатами проведуть оцінку обох бойових машин, та у 2022 році уряд Австралії прийме остаточне рішення по новій бойовій машині.

Бронетранспортер «Boxer» Бундесверу. Фото: ЗМІ Німеччини

Австралія вже обрала нову колісну бойову машину для національних збройних сил, за результатами конкурсу переможцем стала Rheinmetall Defense Australia з пропозицією бронетранспортеру Boxer.

Також Австралія купує 30 південно-корейських 155-мм самохідних артилерійських установок K9 Thunder. Окрім самих САУ буде придбано ще транспортно-заряджаючі машини K10 (ARV) до них.