Ми пишаємомось нашою роботою

Австралія обирає нову БМП


Австралія обирає нову БМП

Австралія обирає для своїх армії нову гусеничну БМП (бойову машину піхоти).

Про це, з посиланням на Australian Defence, пише mil.in.ua.

У фінал конкурсу відібрані дві компанії – Rheinmetall Defence Australia та Hanwha Defense Australia.

Представники компаній з німецьким та південнокорейським походженням прислали на випробування по три зразки своїх бойових машин. Два зразки будуть проходити комплекс ходових та оціночних випробувань, а ще один – на підрив.

Роботи відбуваються в рамках третього етапу австралійської програми Land 400. За програмою австралійське оборонне відомство шукає заміну своїм бойовим машинам піхоти та висунуло у технічних вимогах переведення шести бійців та трьох членів екіпажу.

БМП KF41 «Lynx». Фото з відкритих джерел

У рамках проєкту буде придбано до 450 гусеничних бойових машин.

Упродовж всього 2021 року триватимуть різні види випробувань, за результатами проведуть оцінку обох бойових машин, та у 2022 році уряд Австралії прийме остаточне рішення по новій бойовій машині.

Австралія вже обрала нову колісну бойову машину для національних збройних сил, за результатами конкурсу переможцем стала Rheinmetall Defense Australia з пропозицією бронетранспортеру Boxer.

Бронетранспортер «Boxer» Бундесверу. Фото: ЗМІ Німеччини

Загальна вартість контракту – 2,4 млрд доларів США (3,3 млрд австралійських доларів), за яким впродовж 2019-2026 років для потреб Збройних Сил Австралії буде поставлено 211 бойових машин в різних модифікаціях Boxer.

133 бронетранспортери будуть поставлятись з бойовими модулями LANCE, що озброєнні 30-мм гарматою Mauser Mk.30-2 та ПТРК Spike LR2. За умовами домовленостей перші бронетранспортери будуть виготовлені у Німеччині, решта буде локалізована на території Австралії.

Австралія також купує 30 південно-корейських 155-мм самохідних артилерійських установок K9 Thunder. Окрім самих САУ буде придбано ще транспортно-заряджаючі машини K10 (ARV) до них.

Норвезькі САУ K-9 Thunder

Ці САУ обрані за результатами тендеру та випробувань згідно програми Land 8116 Artillery Replacement де виріб компанії Hanwha Defense названий «найбільш вдалим та вигідним варіантом».