Ми пишаємомось нашою роботою

6 травня в Україні відзначають День піхоти


Це свято встановлене Указом Президента України від 19 квітня 2019 року з «метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

День 6 травня був обраний невипадково. Саме 6 травня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним з покровителів українського війська.

Українські піхотинці – це військовослужбовці механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів, що складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України.

Сьогодні українські піхотинці беруть на себе основний удар російського окупанта на Сході країни. В усі часи саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження, а на долю воїнів-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту. Саме піхота завжди зазнає найбільших втрат.

Оборонні, наступальні, рейдові операції, які проводила українська піхота на Сході України, вже нині вивчають у найкращих військових навчальних закладах світу. Тому піхотинці – це і слава українського війська, загартованого в боях із російським агресором.