Ми пишаємомось нашою роботою

Актуальні питання забезпечення мінної безпеки та гуманітарного розмінування обговорювали у Києві


У Києві відбувся Круглий стіл на тему «Актуальні питання забезпечення мінної безпеки та гуманітарного розмінування на території України». Цей захід став можливим за підтримки Держкомтелерадіо, НСЖУ, Центру інформації та документації НАТО та за участі керівників Асоціації виробників озброєння та військової техніки України, МГО «Міжнародна антитерористична єдність» та компанії «Трансімпекс», посадових осіб провідних міністерств та відомств, а також міжнародних організацій DDG і HALO Trust.

Під час свого виступу на зібранні, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що, за його прогнозами, Закон України “Про протимінну діяльність” Верховна Рада може ухвалити вже до кінця осені поточного року.

“Я сподіваюся, що, згідно з регламентом Верховної Ради, до кінця осені цей законопроект може перейти в стан закону”, – зазначив заступник міністра.

Георгій Тука окремо підкреслив, що прийняттю законопроекту передуватиме його громадське обговорення.

Захід було організовано відповідно до виконання положень Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 21 лютого 2017 року № 43 та присвячено Міжнародному дню просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.