Ми пишаємомось нашою роботою

В Чернігові презентували Центр оборонних технологій


Презентація дорожньої карти створення  наукового парку «Центр оборонних технологій» відбулася днями у Чернігові, де зібралися керівники оборонних підприємств та їхніх об’єднань, представники ЗС України, Міністерства Оборони, науковці та представники органів влади. Відвідали цей високоповажний захід і представники Асоціації виробників озброєння та військової техніки України.

Як пояснили представники оборонного відомства, створення такого Центру – це можливість юридично затвердити співпрацю багатьох підприємств оборонної промисловості, які спільними зусиллями вироблятимуть і випробовуватимуть нові зразки військової техніки та оснащення.

 

Це буде перший науковий парк оборонного спрямування. Функціонуватиме він на базі Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

За словами в.о. заступника начальника з наукової роботи Державного науково-випробувального центру ЗСУ Анатолія Павленка, «Центр оборонних технологій», по-перше, стане базою для проведення натурних випробувань дослідних зразків озброєння та військової техніки (ОВТ), по-друге, здійснюватиме належний конструкторський супровід розробок та впровадження нових зразків ОВТ.

Ідея створення парку належить українським підприємствам, які спеціалізуються на  продукції військового призначення. У перспективі, засновники планують використовувати цю установу, аби сертифікувати свої товари і привести їх у відповідність до стандартів НАТО.

Генеральний директор ПАТ «ЧеЗаРа» Анатолій Свириденко, зауважив, що створення наукового парку дозволить повніше використовувати науково-промисловий потенціал Чернігівщини. Він звернув увагу присутніх на ще один напрямок діяльності майбутнього Наукового Парку — розроблення нових державних стандартів, адже чимало підприємств і досі вимушені працювати за стандартами ще радянського зразка, які вже безнадійно застаріли.

Асоціація виробників озброєння та військової техніки України підтримала пропозицію щодо створення Центру. Остаточне рішення мають прийняти Міністерство оборони, а також Міністерство освіти і науки України.

За матеріалами ЗМІ