Ми пишаємомось нашою роботою

Асоціація надала Міноборони пропозиції щодо спрощення процедури постачання до Збройних Сил нових видів озброєння


Асоціація виробників озброєння та військової техніки України передала Міністерству оборони України пропозиції щодо спрощення та вдосконалення процедури прийняття на озброєння та постачання до Збройних Сил України нових видів озброєння, а також процесів з їх розробки та модернізації.

 

Відповідні рекомендації 23 червня були передані Міністерству оборони в підготовленому Асоціацією та Радою Волонтерів при Міністерстві оборони України проекті наказу про «Порядок організації розроблення (модернізації) та прийняття на озброєння (постачання) Збройних Сил України озброєння, військової і спеціальної техніки».

 

Зокрема, даний документ регламентує діяльність і взаємодію структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу та інших органів військового управління, а також виконавців оборонного замовлення під час організації, виконання, контролю та приймання робіт з розроблення та модернізації зразків озброєння, військової і спеціальної техніки за державним оборонним замовленням.

 

Дійсна редакція документу, на думку представників оборонно-промислового сектору України, не містить чіткої послідовності дій для виконавців оборонного замовлення, зокрема, в ньому міститься дублювання функцій Міністерства оборони та Генерального штабу, що значно ускладнює для підприємств розробку та постачання українським військовим своєї продукції.

 

В розробленому Асоціацією документі запропоновано виключити зайві ланки, які не сприяють вирішенню питань розроблення та прийняття на озброєння військової техніки, проте значно ускладнюють та збільшують час проходження цих процесів, а також вказано чітку послідовність виконання цих етапів та відповідальні за них органи військового управління.

 

«Прийняття міністерством редакції документу, розробленого Асоціацією, дозволить залучити набагато більше українських підприємств до виконання Державного оборонного замовлення. Це сформує ринкові умови в роботі всього оборонного промислового комплексу України, а самі підприємства будуть чітко розуміти які вимоги висуває міністерство і в якому порядку ці вимоги необхідно виконувати», – прокоментував президент Асоціації Вадим Кодачигов.

 

Крім того він додав, що в розробленому Асоціацією проекті наказу враховані як вимоги міністерства, так і оборонних підприємств приватної та державної форм власності, які брали участь в підготовці документу.

Текст проекту наказу:

https://goo.gl/yMke5Q

Пояснювальная записка:

https://goo.gl/p5Mxsw