Ми пишаємомось нашою роботою

Яскравий результат “економічного зростання” .


Громадська спілка «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» об’єднує 83 найбільших українських приватних виробників і постачальників озброєння та військової техніки, які на сьогодні забезпечують вже більше половини оборонного замовлення Армії України.

Фахівці Асоціації провели роботу з вивчення проблематики приватного сектору оборонних підприємств України та здійснення пошуку шляхів їх вирішення. У ході перемовин з представниками приватного сектору оборонної промисловості стало відомо, що попередня оплата згідно прийнятих рішень здійснюється не в повному обсязі, що призводить до затримки виплат заробітних плат та закупівлі необхідних комплектуючих до виробів.

Останнім часом в умовах нестабільного фінансування все більше висококваліфікованих спеціалістів вимушені працевлаштовуватись за межами національних кордонів, внаслідок чого приватні оборонні підприємства України можуть взагалі залишитись без кваліфікованих кадрів, тим самим ставлячи під загрозу виконання оборонних замовлень виконавцями.

Підсумовуючи результати зустрічей з компаніями-членами Асоціації , керівництво спілки звернулося до органів державної влади з пропозицією подальшого планування виділення виконавцям оборонного замовлення 100% коштів на забезпечення заробітних плат працівників та на закупівлю комплектуючих до серійних виробів. З листом-зверненням можна ознайомитись нижче.