Ми пишаємомось нашою роботою

Спортивній зброї надано законного статусу


Президент України Петро Порошенко підписав закон, що вносить зміни до до закону України “Про фізичну культуру і спорт” у частині використання вогнепальної та холодної зброї у спортивних цілях.
 
Відповідний документ оприлюднено на сайті Верховної ради України.
 
Закон “Про внесення змін до закону України “Про фізичну культуру і спорт” (щодо уточнення деяких положень)” був ухвалений Радою в січні, а 13 лютого 2018 року був повернутий уже з підписом президента.
 
Згідно із документом, спортивною зброєю є “сертифікована в установленому законодавством порядку вогнепальна (крім бойової) чи пневматична, стрілецька, вихолощена (охолощена) та холодна зброя, призначена виключно для ураження цілей під час проведення спортивних заходів”. Параметри і характеристики зброї мають бути зафіксовані у правилах спортивних змагань з видів спорту, що визнані в Україні.
 
Крім того, спортивні організації чи особи, котрі розвивають окремі види спорту, що передбачають використання зброї, мають право на придбання, зберігання, перевезення і використання спортивної зброї, боєприпасів до неї, утримання стрілецьких тирів, стрільбищ та стендів.
 
“Облік та сертифікація спортивної зброї здійснюються в установленому законодавством порядку”, – вказано у законі.
 
Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 16 лютого. З цього моменту у Кабінету міністрів буде три місяці на приведення усіх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.
Джерело zbroya.info