Ми пишаємомось нашою роботою

Розпочато держвипробування автоматизованої системи управління артилерією «Оболонь-А»


Розпочато державні випробування унікального комплексу управління вогнем артилерії «Оболонь-А», який на 30-40 відсотків підвищить можливості наших артилерійських підрозділів.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак перебуваючи на державному підприємстві «Львівський державний завод «ЛОРТА».

Сьогодні ми приступаємо до державного випробування унікального комплексу управління вогнем артилерії «Оболонь-А». Це дуже потрібний комплекс для ЗС України, який на 30-40 відсотків підвищить можливості наших артилерійських підрозділів. Він буде більш мобільним та ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів

Як зауважив Полторак, комплекс є сучасною та унікальною технікою, яка не має жодної запчастини країни-агресора. За його словами, після успішного завершення цих випробувань комплекс буде прийнятий на озброєння та буде розпочато його серійне виробництво.

Комплекс «Оболонь-А» – автоматизована система управління нового покоління високого інтелектуального рівня. Вона забезпечує у реальному масштабі часу комплексування бойових підрозділів з усіма видами розвідки, прийом і обробку даних про десятки цілей.

Комплекс «Оболонь-А» включає в себе:

Всі машини можуть випускатися як на гусеничному ходу (для самохідної артилерії) так і на колісному (для причіпної артилерії) шасі.

Машина начальника штабу дивізіону на колісному шасі (1В26П-2) на Ukrainian Military PagesМашина начальника штабу дивізіону на колісному шасі (1В26П-2) на Ukrainian Military Pages Машина начальника штабу дивізіону на колісному шасі (1В26П-2) на Ukrainian Military Pages

Машина 1В26П-2 на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017»

 

Машина старшого офіцера батареї (1В26-1) на гусеничному шасі (МТЛБу) - Ukrainian Military Pages Машина старшого офіцера батареї (1В26-1) на гусеничному шасі (МТЛБу) - Ukrainian Military Pages Варіант компоновки частини технічних засобів на гусеничній платформі

Машина старшого офіцера батареї (1В26-1) на гусеничному шасі (МТЛБу) на «Зброя та безпека-2015».