Ми пишаємомось нашою роботою

Нове життя МТ-ЛБ від «ВК система»


Приватне підприємство «ВК система» було створене 2010 році. Воно стало базовим для  розширення і об’єднання декількох підприємств і науково-конструкторських (технічних) колективів, які до того працювали самостійно. Всі учасники (окремі фахівці і колективи), які увійшли до складу нинішньої науково-виробничої компанії, мають великій досвід і власну історію діяльності у галузі – від 5 до 25 років з проектування, розробки, виготовлення, ремонту і модернізації продукції спеціального військового призначення: бронетанкової , автомобільної, інженерної, артилерійської, а також іншої техніки.

Свою діяльність  у новому форматі компанія «ВК система» розпочинала зі спільних проектів з підприємствами Міністерства оборони України та Укроборонпрому. Спочатку підрозділи компанії ремонтували та модернізовували окремі агрегати, поступово перейшовши на ремонти вже цілих виробів.  І увесь цей час підприємство зі старту тримало високу планку виробництва, досягаючи експортного рівня якості у всіх без винятку вузлах, агрегатах та виробах, що залишали цехи «ВК системи».

З початком бойових дій на Сході України, питання ремонту та модернізації військової техніки у всіх силових структурах України, задіяних у АТО, повстало дуже гостро і тут в нагоді став досвід колективу «ВК системи» у швидкому і, головне, якісному ремонті техніки радянських зразків.

Великі партії техніки були частково або повністю відремонтовані на підприємстві у 2014-2017 роках. При цьому, усіх, хто бачив цю техніку «до» та «після» неодмінно вражає бездоганна якість постремонтних виробів авторства майстрів з Василькова – вони виглядають наче щойно виготовлені.

Одним з головних проектів компанії є  створення на базі шасі МТ-ЛБ броньованої медичної машини (БММ) МТ-ЛБ С, головним призначенням якої є збір і вивіз поранених з поля бою і осередків масових санітарних втрат, з наданням першої медичної допомоги.

Також компанія бере участь у ремонті шасі МТ-ЛБ для комплексів ППО Сухопутних військ.

Як видно зі світлин, «ВК система» і в цьому контракті продемонструвала відмінну якість робіт. А її вироби вдало проходять приймально-здавальні випробування.

Висококваліфікований персонал, унікальне обладнання, багатий досвід у виконанні різних видів робіт з виготовлення, модернізації та ремонту озброєння і військової техніки, гнучкість в переналаштуванні виробництва за видами і номенклатурою продукції дозволяє «ВК системі» вести ефективне та плідне взаємовигідне співробітництво з багатьма як українськими, так і закордонними підприємствами.

Прес-служба АВОВТУ