Ми пишаємомось нашою роботою

Нова командно-штабна машина для ЗСУ


 

Приватні українські компанії «Еверест Лімітед» та НВО «Практика», що входять до об’єднання «Ліга оборонних підприємств», ведуть розробку нової командно-штабної машини рівня бригада-батальйон, повідомляє Defense Express.

Машина обладнана автоматизованою системою «Дзвін» та бортовою інформаційною системою Hermes, які забезпечують передачу інформації як на оперативно-стратегічний рівень, так і по вертикалі «вниз» – до батальйону, роти та навіть до окремої машини. Системи розміщені на платформі БТР-60, який пройшов глибоку модернізацію на підприємстві НВО «Практика».

Нова КШМ у вигляді передового командного пункту механізованої бригади або батальйону, з усіма необхідними автоматизованими місцями для роботи штатних фахівців, була продемонстрована на виставці “Зброя та Безпека-2019”.

“Система “Дзвін” призначена для розробки елементів рівня бригади та вище. Hermes – для роботи на тактичному рівні. Поєднання цих двох систем дозволяє створити лінійку управління від стратегічного рівня, практично, до солдата”, – розповів спеціально для Defense Express Тарас Поручник, керівник проекту “Еверест Лімітед”.

191105 KSHM 2

Фактично, нова КШМ дозволяє створити інформаційне поле бою, коли командування отримає повну інформацію про місце проведення бойових дій, а бійці – оперативні команди. Також система здатна виводити на монітори інтерактивні мапи місцевості, на яких позначується детальна тактична обстановка, від даних про противника та укріплення, до місцезнаходження бойових машин власного підрозділу.

Система дозволяє автоматично прокладати маршрути руху та передавати їх до бійців разом із формалізованими командами. Окрім того існує можливість інтеграції із зовнішніми пунктами управління, розвідки та спостереження.

Як повідомили розробники, система “Дзвін” створюється відповідно до Державного оборонного замовлення, а Hermes є ініціативною розробкою. Представлені рішення вже пройшли випробування на полігоні і отримали схвальні оцінки від посадових осіб ГШ ЗС України.

https://defence-ua.com/index.php/home-page/8834-prymnozhyty-boyovyy-potentsial-nova-komandno-shtabna-mashyna-dlya-zsu-video