Ми пишаємомось нашою роботою

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від «ХАДО»


Бренд «SNIPEX», що належить харківському хімічному концерну «ХАДО», презентував нову далекобійну крупнокаліберну гвинтівку для високоточної стрільби калібром 14,5х114 мм.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу підприємства.
Концерн «ХАДО» заснував бренд «SNIPEX» та вийшов на ринок зброї у 2016 році із гвинтівкою з повздовжньо-ковзаючим затвором у калібрі .50 BMG, що мала ствол власного виробництва. Наступного року була SNIPEX М75 у калібрі 12,7х108 мм та напівавтоматична гвинтівка калібру 14,5х114 мм. У 2018 році М75 еволюціонувала у флагманську модель серії – SNIPEX M100.

Зазначається, що під час створення гвинтівки Snipex T-Rex конструктори спирались на побажання військових: це повинен бути класичний «болтовик», мінімально можливої ваги, без автоматики, простий і безвідмовний, призначений для жорсткої експлуатації.

Через вражаючу міць набою та завдяки характерному малюнку задньої опори (моноподу) ця модель отримала робочу назву «Тиранозавр» або «T-Reх».

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від ХАДО

Snipex T-Rex сконструйована з урахуванням усіх вимог до зброї для високоточної стрільби.

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від ХАДО

Влучність забезпечується за рахунок плаваючого ствола, який знаходиться у момент вильоту кулі у вільному відкоті. На купчастість впливають ще деякі конструкційні особливості, повідомляє прес-релиз.

Зброя забезпечує прицільний вогонь та купчастість не гіршу за 1 МОА.

Гвинтівка демонструє прийнятний рівень відбою при пострілі. Відбій гаситься за рахунок камерного дулового гальма-компенсатора (ДГК), дії ізолятору відбою, короткого відкоту та оптимально збалансованої ваги.

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від ХАДО

Компонування за схемою булл-пап (bullpup): затворна група розміщується позаду спускового гачка. Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзним поворотним затвором, 13 бойових упорів розташовані у три ряди та забезпечують жорстке замикання ствола. Під час заряджання набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі.

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від ХАДО

Гвинтівка має регульований по висоті підщічник, рейку Пікатіні та складні сошки, які кріпляться на опорі, що ковзає по стволу. Гвинтівка «вивішена» на сошках – вісь ствола знаходиться нижче кріплення сошок.

Додаткова задня опора спеціальної конструкції регульована, передбачає можливість точного налаштування. Гвинтівка також має ручку для переноски, що має ергономічну форму.

Нова 14,5-мм далекобійна гвинтівка T-Rex від ХАДО

Поверхня гвинтівки покрита спеціальною збройовою фарбою Сerakote.

Тактико-технічні характеристики


Калібр, мм: 14.5 x 114
Принцип дії: поздовжньо-ковзаючий поворотний, ручне перезаряджання
Вага гвинтівки з сошками, без прицілу, кг: 22,5
Довжина гвинтівки з ДГК, мм: 1830
Довжина ствола, мм: 1200
Початкова швидкість кулі, м/с: 1000
Ефективна дальність ураження, м: 3000
Максимальна дальність, м: 7000
Кількість нарізів: 8
Твіст: 17″
Ємність магазина, патронів: 1