Ми пишаємомось нашою роботою

Наглядову раду Асоціації виробників озброєння та військової техніки України очолив генерал-лейтенант Дмитро Уманець


До роботи в Асоціації Уманець займав посади заступника головного інспектора військ Протиповітряної оборони Головної інспекції Міністерства оборони України, директора компанії «Аероніка», заступника директора «Аеротехніка». Крім того, тривалий термін Уманець працював радником Кабінету міністрів України з військових питань.

За словами Уманця, наразі український оборонно-промисловий комплекс потребує реорганізації та впровадження системних реформ для забезпечення українського війська новою та якісною зброєю.

«Зараз головна проблема українського оборонно-промислового комплексу полягає в тому, щоб направити його функціонал на вирішення проблем в оснащенні Збройних сил новітніми і модернізованими зразками ОВТ. В якості голови Наглядової раді Асоціації буду приймати безпосередню участь в підготовці законодавчих актів, які дозволять більш ефективно використовувати приватні підприємства України в оборонній сфері. Крім того, в найближчий час будуть підготовлені пропозиції щодо реорганізації ОПК України», – прокоментував призначення Уманець.

Крім того новопризначений голова Наглядової ради Асоціації відмітив, що основною ціллю Асоціації являється прийняття зареєстрованих в Верховній Раді законопроектів які забезпечать вільний вихід приватних оборонних підприємств України на зовнішній ринок і, як наслідок, зростання військового експорту України.