Ми пишаємомось нашою роботою

На безпеці військових складів ми заощадили 1 млрд грн, зате 10 млрд грн випустили в повітря – Уманець Дмитро Іларіонович.


В Україні працюють підприємства, які технічно здатні убезпечити склади боєприпасів від вибухів, заявив у коментарі виданню “ГОРДОН” генерал-лейтенант запасу, екс-заступник головного інспектора Міноборони Дмитро Уманець.
Україна і без допомоги НАТО може гарантувати безпеку своїх військових складів та арсеналів, заявив у коментарі виданню “ГОРДОН” генерал-лейтенант запасу, екс-заступник головного інспектора Міноборони Дмитро Уманець.
“За чотири роки військові склади, арсенали і бази спокійно можна було узгодити з вимогами безпеки. Я говорю про охорону, пожежні системи тощо. Для цього у нас є практично все. Виділили б хоч 1 млрд грн, і питання можна було б закрити. А так виходить, що на безпеці військових складів ми заощадили 1 млрд грн, зате 10 млрд грн випустили в повітря. Не знаю, може, це зробили з якоюсь метою: корупція або інша причина була. Це мені невідомо. І водночас міністру оборони дають орден – просто маразм”, – сказав Уманець. За його словами, в Україні працюють підприємства, які технічно здатні убезпечити склади боєприпасів від вибухів. “Не вірю, що фахівці НАТО організують систему безпеки на військових складах в Україні. Вони взагалі багато чого обіцяють, але нічого не роблять. Я вірю тільки в те, що, діючи розумно, Україна може впоратися із цією проблемою самотужки. Навіщо нам НАТО? У нас є підприємства, які технічно можуть вирішити це питання. Але поки ми бачимо лише корупцію, відкати і неорганізованість”, – резюмував Уманець. Під час зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом українська сторона звернулася до Альянсу із проханням активізувати роботу трастового фонду для зміцнення безпеки складів боєприпасів, що “стало особливо актуальним” у зв’язку з вибухом арсеналу Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області. У ніч на 9 жовтня в районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали вибухати боєприпаси на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України. Було евакуйовано 12 500 осіб. Того самого дня пожежу загасили. Станом на 15 жовтня інтенсивність вибухів на арсеналі під Ічнею знизилася. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що диверсія – головна версія, яку розглядає слідство. Після інциденту на 6-му арсеналі президент України Петро Порошенко повідомив, що в Україні протягом 34 місяців буде побудовано 136 сховищ боєприпасів. Він підкреслив, що поставив завдання перед Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗСУ забезпечити повну відповідність усіх новітніх сховищ боєприпасів до стандартів НАТО, а також завдань і рекомендацій, отриманих із боку військових партнерів України.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/war/-na-bezpeki-vijskovih-skladiv-mi-zaoshchadili-1-mlrd-grn-zate-10-mlrd-grn-vipustili-v-povitrja-umanets-428317.html