Ми пишаємомось нашою роботою

Мобільна “НОТА”: Новітній комплекс протидії дронам від “Трител”


“Нота” – спеціальний комплекс протидії засобам технічної розвідки, включаючи БПЛА, який розроблений та виготовляється членом Асоціації, українською компанією “Трител”.

“Нота” серійно постачається до українського війська та відмінно показала себе, як під час бойових дій, так і при охороні об’єктів у тилу. Окрім придушення дронів комплекс може блокувати роботу мереж мобільного зв’язку та радарів контрбатарейної боротьби. Про це повідомив кореспондент Defense Express.

Комплекс здатний здійснювати пеленгацію об’єктів та блокувати їх роботу, як у круговому діапазоні, так і визначеному секторі. Це дозволяє забезпечити надійну охорону важливих об’єктів, наприклад, складів боєприпасів, штабів, електростанцій, мостів, блокпостів тощо.

Крім того компанія розробила мобільний варіант “Ноти”, що дозволяє комплексу швидко змінювати позицію, виходити з під удару противника та значно розширює можливості комплексу під час бойових дій. Саме мобільний варіант став однією з прем’єр виставки “Зброя та безпека-2019”, що відбулась у період з 08 по 12 жовтня 2019 року на території Міжнародного виставкового центру у м. Києві.

“Комплекс “Нота” постійно розвивається, здобуває новий функціонал. Мова йде про нові можливості проведення радіотехнічної розвідки, забезпечення функціювання системи з декількох комплексів, які працюють під єдиним керівництвом та передачею даних у системі онлайн”, – розповів Ігор Сенчило, технічний директор “Трител”.

 

Базою для мобільної версії “Нота” було обрано броньований автомобіль “Козак”, який також постачається до українського війська завдяки компанії “Практика”. Ця машина має потужний захист від мін та вогню стрілецької зброї, може просуватися всіма типами доріг та місцевості.

https://defence-ua.com/index.php/home-page/8702-mobilna-nota-novitniy-kompleks-protydiyi-dronam-vid-trytel