Ми пишаємомось нашою роботою

Корпус Морської піхоти США працює разом з Армією над заміною набою 5,56 мм. ВІДЕО


Офіційний речник Корпусу Морської піхоти підтвердив, що КМП у взаємодії з Армією шукатимуть варіанти заміни боєприпасу калібру 5,56-мм на більш потужний набій

За кілька  місяців представники Сухопутних військ США (Армії) повідомлятимуть Конгресу, результати досліджень, головною тезою яких є висновок, що нинішній 5,56-мм набій не має достатньої ефективності через низьку потужність і не здатен забезпечити пробивання засобів індивідуального бронезахисту ворога, які є еквівалентом американських військових ЗІБЗ з елементами Enhanced Small Arms Protective Insert, або скорочено – ESAPI.

Фото: Морські піхотинці з 2-ої дивізії КМП споряджають магазини з 5,56-міліметровими набоями під час підготовки до бойового курсу піхотного взводу у Форт Пікетт, штат Вашингтон. U.S. Marine Corps Photo by Pfc. Heather Atherton

 

Як один з варіантів рішення, Армія експериментує з планом заміни свого кулемета M249 та штурмової гвинтівки M4  на  футуристичну зброю, що використовує  6,5 мм набій з телескопічною гільзою. Новий набій за потугою повинен посісти позицію поміж 5,56 і 7,62-мм набоями.

Корпус морської піхоти, який нещодавно вирішив придбати більше штурмових гвинтівок M27, у калібрі 5,56 мм, не публічно відгукнувся на занепокоєння Армії  щодо набою 5,56 мм.

Щоправда, поки що не відомо, чи викличе такий крок появу нової зброї для піхоти та КМП.
Також нещодавно було повідомлено, що в армії вже є демонстраційні зразки нової футуристичної зброї, розробленої Textron Systems.


Робочі прототипи у калібрі 6,5-мм стали продовженням моделей легких і середніх кулеметів Textron, які використовували боєприпаси з телескопічною гільзою  у калібрах 5,66 і 7,62 мм і були розроблені в рамках програми «Lightweight Small Arms Technology».

Протягом останнього десятиліття армія інвестувала мільйони в розробку програми, яку тепер перейменовано у «Textron’s Case-Telescoped Weapons and Ammunition».
Армія США планувала прийняти на озброєння нову зброю відділення наступного покоління («Next Generation Squad Weapon») до 2025 або 2026 рр., Однак армійці вже докладають зусиль аби мати новий комплекс не пізніше 2022 або 2023 року.

За матеріалами military.com