Ми пишаємомось нашою роботою

Конференція “Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах”


05-06 вересня 2019 року у Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки пройшла щорічна ХІХ науково-технічна конференція “Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах” у складі новоутвореного інституту. Участь у заході брали понад 150 державних та приватних оборонних підприємств України (органів військового управління Збройних Сил України, державних силових відомств, наукових установ, підприємств промисловості України, у тому числі і Асоціація виробників озброєння та військової техніки України). Конференція мала на меті оцінку сучасного стану робіт зі створення та модернізації озброєння і військової техніки, відпрацювання пропозицій щодо подальших напрямів модернізації та шляхів вирішення проблемних питань.

Асоціацію виробників озброєння та військової техніки України на пленарному засіданні з доповіддю представив Денис Качалов і Дмитро Топоренко.

Серед іншого під час заходу розглядалися питання організації і проведення випробувань, науково-технічного супроводження розробок нових та модернізованих зразків озброєння і військової техніки в умовах особливого періоду. Виступи та доповіді учасників заходу стосувалися створення, розвитку та застосування бронетехніки, стрілецької, парашутно-десантної техніки та спеціального спорядження, безпілотних авіаційних комплексів, а також надлегких літальних апаратів, водолазної техніки, надводної та підводної робототехніки військового призначення, інших важливих тем створення та модернізації військової техніки. Обговорено низку організаційних, правових питань та шляхи розвитку експериментально-випробувальної бази ЗСУ.

За підсумками роботи науково-технічної конференції планується підготувати пропозиції стосовно удосконалення нормативно-правового регулювання, прискорення робіт із розробки експериментально-випробувальної бази, розвитку техніки та засобів забезпечення пошуково-рятувальних, десантних і спеціальних операцій та здійснення підводної діяльності, метрологічного забезпечення та стандартизації.

В цілому завдання, які були поставлені перед початком конференції були досягнуті. Всі учасники конференції зорієнтовані у критично необхідних напрямках подальшого розвитку озброєння та військової техніки.