Ми пишаємомось нашою роботою

GM Defense постачатиме армії США надлегкі машин для піхоти


Компанія GM Defense, військовий підрозділ корпорації General Motors, отримала контракт вартістю $214,3 млн на поставку перших 649 надлегких машин для піхоти за програмою Infantry Squad Vehicles (ISV).

Нагадаємо, що минулого літа армія США обрала трьох підрядників за програмою ISV – GM Defense, спільні команди Oshkosh Defense і Flyer Defense та SAIC (Science Applications International Corp) і Polaris, які отримали по 1 млн дол на два прототипи. Машини з’явились у листопаді та після ряду випробувань, як бачимо перемогла пропозиція від GM Defense.

За умовами програми машини ISV мають важити не більше 5000 фунтів (2 268 кг), забезпечувати перевезення дев’яти солдатів у повному спорядженні, транспортування на зовнішній підвісці гелікоптерів UH-60 Black Hawk та поміститися всередині CH-47 Chinook.

Машина від GM базується на пікапі Chevrolet Colorado ZR2, оснащена 186-сильним 2,8-літровим дизелем Duramax та 6-ступеневою автоматичною коробкою передач. Конструкція включає 90% компонентів (раніше повідомлялось про 70%) заснованих на комерційних зразках (commercial-off-the-shelf), включаючи компоненти підвіски Chevrolet Performance. Довговічність і продуктивність яких було доведено у виснажливій серії гонок у пустелі, де Colorado – одна з чотирьох машин, що завершили 11 гонок поспіль (загалом серед 434 конкурентів).