Ми пишаємомось нашою роботою

Британська армія отримала перші 30 новітніх нано-БПЛА «Bug»


BAE Systems у співпраці з UAVTEK розробла нано-безпілотник «Bug» і доставив перші 30 одиниць британській армії, яка вже випробувала його в рамках військових навчань – про щойно було повідомлено на сайті компанії www.baesystems.com

«Bug» – це нано-безпілотний літальний апарат (БПЛА) вагою 196 г (як вага смартфона) із 40-хвилинним часом автономної роботи та радіусом дії 2 км. Він має невидимий низький візуальний профіль і здатність літати навіть при сильному вітрі (понад 50 км/год).

«Bug» єдиний нано-БЛА, який зміг впоратися з важкими погодними умовами під час нещодавніх бойових навчань, організованих Міністерством оборони США.

Джеймс Джерард, головний технолог з розвідувально-прикладного підрозділу BAE Systems, сказав: «Ми зробили «Bug» у партнерстві з UAVTEK, МСП, яке проектує та створює БПЛА на своєму виробництві в Котсволдсі. Наш досвід у розробці великих обсягів безпекового обладнання надав змогу допомогти команді перетворити чудовий дизайн на справжній продукт, який можуть використовувати наші Збройні сили. Така співпраця відбувається безпосередньо в BAE Systems і є чудовим способом швидко передати найкращі ідеї малих компаній у руки військових користувачів.

«Навіть у найскладнішу погоду «Bug» може надати життєво важливі тактичні розвідувальні дані те, що знаходиться за поворотом, за рогом будинку, чи за сусіднім пагорбом, працюючи автономно, для забезпечення постійного оновлення візуальної інформації. У поєднанні з іншими перевагами наших інформаційних продуктів, відео, що транслює безпілотник, може бути одночасно доступним для кількох доменів, що дозволяє командирам на суші, на морі та в повітрі підвищувати свою ситуаційну обізнаність та інформувати особовиї склад про свої рішення».

На щорічному заході USA Average Weekly Earnings-2020, призначеному для вивчення нових технологій та виявлення конкретних можливостей, цього року основна увага приділялася гнучкому простору командування, управління та зв’язку, придатному для швидкісної експлуатації.

Акцент робиться на інноваціях, які розширюють межі технологій та військових можливостей, випробовуючи цілий ряд прототипів систем, передаючи їх у руки користувача, одночасно надаючи безцінні відгуки військових безпосередньо постачальникам.

Зараз команди працюють над наступними розробками нано-БПЛА, вивчаючи сенсорне обладнання та можливості, які можна було б додати, а також те, як «Bug» можна інтегрувати до іншого військового обладнання.