Ми пишаємомось нашою роботою

Асоціація виробників озброєння закликала Міноборони надати відомості про необхідне озброєння для ЗСУ


Асоціація виробників озброєння і військової техніки України звернулась до Міністерства оборони України з пропозицією надати відомості про критично необхідні зразки озброєння та комплектуючих для їх вчасного впровадження у виробництво у 2017 році та 2018 році та забезпечення Збройних сил України.
 

 

 
Дане звернення було направлено Асоціацією керівництву Головного управління зв’язку та інформаційного забезпечення Збройних Сил України, Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ та Озброєння ЗСУ.

«Зазначена інформація дасть змогу спільно з органами військового управління та підприємств промисловості оперативно реагувати на забезпечення ЗС України всім вкрай необхідним військовим майном», – говориться в зверненні Асоціації.

В зверненні також відмічається, що Асоціація виробників озброєння і військової техніки України проводить системну роботу зі створення сприятливих умов діяльності приватним підприємствам України для забезпечення Збройних Сил України у новітніх, модернізованих та відремонтованих зразках озброєння та військової техніки.

Представники Асоціації зазначили, що на даний момент Асоціація об’єднує більше 40 оборонних підприємств. Підприємства мають значні виробничі потужності, щодо розроблення, модернізації, серійного виробництва та проведення ремонту зразків ОВТ, які не в повному обсязі завантажені у зв’язку з відсутністю інформації щодо потреб ЗС України.

Нагадаємо, раніше Асоціація разом з Міноборони почала впровадження системи закупівлі озброєння на публічних майданчиках. Зокрема, зараз Асоціація здійснює підготовку  пропозицій для внесення змін у відповідні законодавчі акти.

Довідка. Асоціація виробників озброєння і військової техніки України об’єднує провідні приватні підприємства оборонно-промислового комплексу України. Члени Асоціації забезпечують українську армію бронетехнікою, засобами протиповітряної оборони, засобами радіоелектронної боротьби, безпілотними літальними апаратами і іншими зразками сучасного озброєння. Асоціація створена в березні 2017 року для реформування законодавства в сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, а також створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.