Ми пишаємомось нашою роботою

Асоціація виробників озброєння та військової техніки України звернулася з відкритим листом до НАБУ


Асоціація виробників озброєння та військової техніки України звернулася з відкритим листом до Національного антикорупційного бюро України  у зв’язку з подіями, які розгортаються навколо висунення звинувачень заступнику міністра оборони України генерал-лейтенантові І.В.Павловському.

У Зверненні наголошується, що під час активної співпраці Асоціації з усіма силовими структурами держави та спільного вирішення проблемних питань з забезпеченням новітніми (модернізованими) та відремонтованими зразками військової техніки, представники Асоціації ще раз переконалися у тому, якої ваги може набувати роль та місце кожної посадової особи у процесі прийнятті або виконанні управлінських рішень з питань виконання оборонного замовлення.
Так, завершення виконання оборонного замовлення поточного 2017 року та виконання заходів планування Державного оборонного замовлення Міноборони на 2018 рік передбачає опрацювання значних обсягів звітних та планувальних документів, необхідність прийняття управлінських рішень з визначення основних пріоритетів у забезпеченні озброєнням Збройних Сил України, які у свою чергу покладаються на відповідальних посадових осіб, ключовими із яких є начальник Генерального штабу Збройних Сил України – Головнокомандувач Збройних Сил України генерала армії Муженко В.М. та заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Павловський І.В.
Крім того, у Зверненні зазначається, що на сьогодні відповідальним та важливим моментом є своєчасне внесення, до 10 грудня 2017 року, змін до Державного оборонного замовлення поточного 2017 року.
Також представники Асоціації окремо звернули увагу очільника НАБУ на той факт, що під кінець поточного року призначено нового директора Департаменту військово-технічної політики та розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України (далі – Департамент). Однак незважаючи на високі професійні якості офіцера, посада керівника Департаменту зі складним та специфічним функціоналом, який зокрема відповідає за формування військово-технічної політики, потребує певного періоду становлення.
«Зважаючи на викладене вище зазначаємо, що зняття з посади керівника за напрямком технічного забезпечення Збройних Сил України ставить під загрозу виконання Державного оборонного замовлення за 2017 рік та планування заходів на 2018 рік.
Також вважаємо що відсторонення від виконання посадових обов’язків генерал-лейтенанта ПАВЛОВСЬКОГО Ігоря Валентиновича, на якому лежить відповідальність за прийняття стратегічних та важливих рішень повинно мати дуже серйозні підстави» – підсумовано у листі Асоціації.

Прес-служба АВОВТУ